Den matek - Nákupní centrum Géčko Liberec

Den matek - Nákupní centrum Géčko Liberec

Adresa:

Liberec, Sousedská 599

Termín: 12.5.2018
Vstupné:

zdarma

12květen sobota 13:00

Žánr: ostatní akce


Přijďte si s námi v sobotu 12. května užit kreativní odpoledne a namalovat květináčky pro naše maminky na pasáž centra. Těším se na vás v sobotu v od 13 do 16 hodin v Géčku.

Den matek je den, kdy se vzdává pocta matkám a mateřství. Slaví se v různé dny na mnoha místech po celém světě, vychází z různých tradic, např. jinak ve Velké Británii (čtvrtou postní neděli), jinak v arabských zemích (21. březen) a mnoho dalších. V tento den dávají děti svým matkám dárky, většinou vlastnoručně vyrobené. Obdobné svátky po celém světě existovaly už dávno v historii, např. ve starověkém Řecku se slavil svátek plodnosti a matek, spojený s uctíváním pohanské bohyně Rhey = Kybelé, matky bohů.

Myšlenka mezinárodních a pravidelných oslav tohoto svátku vznikla roku 1907 na počest Anny Reeves Jarvisové, která bojovala za práva matek. Poprvé byl veřejně slaven o rok později. V roce 1914 vyhlásil tehdejší prezident USA Woodrow Wilson první oficiální oslavu Dne matek coby celonárodního svátku, konající se druhou květnovou neděli.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Liberec Akce v obci Liberec

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Den matek - Nákupní...

Wellness Hotel BabylonLiberec (2.4 km)

Ypsilon Golf Resort LiberecLiberec (5.2 km)

Spa Resort Libverda - Villa FriedlandLázně Libverda (16.8 km)