Hlavní obsah

Vypjaté jednání o Libeňském mostě: Starosta Kbel do mě strkal břichem, stěžoval si Stropnický

Právo, trj
Praha

Zbourat, či nezbourat Libeňský most v Praze? Pražští zastupitelé se měli ve čtvrtek vyjádřit k návrhu na demolici, který v úterý schválili pražští radní, neschválili však program jednání. Hlasování o programu předcházely několikahodinové spory, přičemž se ovšem neřešil jen most samotný. Šéf výboru pro dopravu Matěj Stropnický (Trojkoalice, SZ) si stěžoval, že do něj v magistrátní kuřárně břichem strkal starosta Kbel Pavel Žďárský.

Foto: Petr Janiš, Právo

Šéf pražského výboru dopravy Matěj Stropnický (Trojkoalice, SZ) v diskuzi se strážníkem.

Článek

„Byl jsem fyzicky napaden tímto otylým člověkem, strkal do mě svým břichem v kuřácké místnosti,“ stěžoval si Stropnický na Žďárského.

Uvedl, že před konfliktem sledoval diskusi mezi zastánci a odpůrci demolice Libeňského mostu na obrazovce umístěné v magistrátní kuřárně. „Korektně jsem požádal, zda by nemuseli tak řvát. Pak jsem byl fyzicky napaden,“ popsal Stropnický vznik incidentu.

Foto: Petr Janiš, Právo

Starosta Kbel Pavel Žďárský měl během jednání o Libeňském mostě do Stropnického strkat břichem

Stropnický žádal primátorku Adrianu Krnáčovou (ANO), aby nechala Žďárského vykázat. Ta si se situací nevěděla rady.

„Já tak budu chodit osobně kontrolovat kuřárnu, jestli se chovají správně nebo ne, jinak to neumím zabezpečit, jsme ve svobodném státě, měli byste se naučit vyříkat ty věci jiným způsobem, to je apel na oba pány, Stropnického i Žďárského,“ reagovala primátorka. A žádala, ať v kuřárně hlídkují strážníci.

Stropnický se pak domlouval se strážníky na řešení incidentu a vykázání Žďárského, zřejmě ale bez valného úspěchu.

Podle Žďárského byl Stropnický rozrušený. „Že je rozrušený, to se mu nedivím, když na nás v kuřárně řve: Chci poslouchat. Já na něho: Běžte do sálu, když chcete poslouchat, paní primátorka ho hledá. A policie není schopna dohlédnout v kuřárně,“ řekl Žďárský. Incident nepopřel a svoji fyzickou aktivitu nijak nevysvětlil.

Alexandra Udženija (ODS) a Lukáš Kaucký (ČSSD) Stropnického žádali, ať podá trestní oznámení.

Řešila se i Žďárského stranická příslušnost. Stropnický ho mylně označil za člena ODS. Žďárský řekl, že z ODS vystoupil v roce 2013. Filip Humplík (ODS) zdůraznil, že Ždárský není členem jeho strany „minimálně čtyři roky“.

O osudu Libeňského mostu nakonec zastupitelé ve čtvrtek nerozhodli, program jednání podpořilo pouze 30 ze 65 zastupitelů. Primátorka pak jednání ukončila. O termínu dalšího zasedání rozhodne primátorka.

Reklama

Výběr článků

Načítám