Hlavní obsah

DJ Avicii spáchal sebevraždu, oznámila rodina

Slavný švédský hudebník DJ Avicii, vlastním jménem Tim Bergling, spáchal sebevraždu. Ve čtvrtek to oznámila jeho rodina. Ve zveřejněném prohlášení uvedla, že mladý hudebník „už nemohl dál a toužil po klidu“, uvedl britský server metro.

Foto: Social Media, Reuters

DJ Avicii

Článek

„Náš milovaný Tim byl hledající, křehká umělecká duše, která pátrala po odpovědích na základní existenciální otázky. Byl perfekcionista, který tvrdě pracoval obrovským tempem. To vedlo k extrémnímu stresu,“ píše rodina.

Podle ní nebyl Tim známý pod pseudonymem Avicii schopen zvládnout „obchodní mašinérii“, v níž se ocitl. „Byl citlivým chlapcem, který miloval své fanoušky, ale vyhýbal se pozornosti,“ stojí dále v prohlášení.

Avicii - The Nights

Po turné chtěl podle rodiny nalézt rovnováhu, aby byl schopen „dělat to, co miloval nejvíce, a to hudbu”. „Už ale nemohl pokračovat,” píše se dále.

„Je ztracen, ale bude navždy milován. Díky jeho hudbě na něj nezapomenete,“ uvedla rodina.

V roce 2016 Avicii oznámil, že kvůli zdravotnímu stavu již nebude jezdit na turné. Pak oznámil, že se bude věnovat studiové práci.

Osmadvacetiletý Avicii zemřel 20. dubna v Maskatu v Ománu. Příčina úmrtí tehdy nebyla zveřejněna. Média připomněla, že Bergling trpěl zánětem slinivky kvůli nadměrnému pití. V roce 2014 mu byl odoperován žlučník a slepé střevo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám