12. ledna 2015 • 22:35

Jak hlasovali ve Zlatém míči? Ronaldo a Messi se ignorovali

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

CR7 vládne světovému fotbalu. Cristiana Ronalda v anketě Zlatý míč napsalo na první místo téměř 38 procent hlasujících. Přesto se našli tací, co portugalského snajpra nezařadili ani mezi nejlepší trojici. 29letý útočník zase na hlasovací lístek nedal Lionela Messiho, štírek z Barcelony na oplátku opomněl svého hlavního rivala.



Do hlasování o nejlepšího fotbalistu světa se zapojilo 182 trenérů národních týmů, 181 reprezentačních kapitánů a 181 zástupců médií. Potřetí v kariéře se z výhry radoval Cristiano Ronaldo , který tak završil fantastický rok plný úspěchů.

Celkový vítěz jako kapitán Portugalska hlasoval pro tři spoluhráče z Realu Madrid - Sergia Ramose , Garetha Balea a Karima Benzemu . Lionel Messi , který skončil v prestižní anketě na druhém místě, vybral Angela Di Maríu, Andrése Iniestu a Javiera Mascherana.

Za Českou republiku hlasovali reprezentační trenér Pavel Vrba , kapitán Tomáš Rosický a redaktor Sportu Stanislav Hrabě. Vrba zařadil na první místo Arjena Robbena , za něj německou dvojici Lahm, Neuer. Rosický vybral trojici Ronaldo, Messi, Schweinsteiger . Stanislav Hrabě upřednostnil Thomase Müllera, Arjena Robbena a Cristiana Ronalda.

Zajímavé tipy se našly i na jiných lístcích. Například trenér Anglie Roy Hodgson vybral Javiera Mascherana, Messi ani Ronaldo se mu mezi nejlepší tři vůbec nevešli. Naopak Zlatan Ibrahimovic překvapil tím, že na první místo dal Lionela Messiho, se kterým si příliš nerozuměl během angažmá v Barceloně.

Některá jména byla vskutku nečekaná. Na 1. místě se alespoň na jednom hlasovacím lístku objevilo celkem 21 fotbalistů včetně Karima Benzemy, Maria Götzeho, Paula Pogby, Javiera Mascherana či Thibauta Courtoise .

Cristiano Ronaldo, majitel Zlatého míče za rok 2014
Cristiano Ronaldo, majitel Zlatého míče za rok 2014

KOMPLETNÍ PŘEHLED HLASUJÍCÍCH NAJDETE ZDE »

Jak ve Zlatém míči volili čeští hlasující

Pavel Vrba, reprezentační trenér
Fotbalista roku 2014: 1. Arjen Robben, 2. Philipp Lahm, 3. Manuel Neuer
Trenér roku 2014: 1. Joachim Löw, 2. Carlo Ancelotti, 3. Josep Guardiola

Tomáš Rosický, reprezentační kapitán
Fotbalista roku: 1. Cristiano Ronaldo, 2. Lionel Messi, 3. Bastian Schweinsteiger
Trenér roku 2014: 1. Joachim Löw, 2. Carlo Ancelotti, 3. Diego Simeone

Stanislav Hrabě, redaktor Deníku Sport
Fotbalista roku 2014: 1. Thomas Müller, 2. Arjen Robben, 3. Cristiano Ronaldo
Trenér roku 2014: 1. Joachim Löw, 2. Diego Simeone, 3. Carlo Ancelotti

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud