Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DS se od roku 2025 zaměří výhradně na elektromobily a hybridy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Francouzská značka DS oficiálně potvrdila, že od roku 2025 budou všechny její nové modely elektromobily a hybridy nebo v obou provedeních. První elektromobil značky DS má být odhalen letos na autosalonu v Paříži.

Značka DS se od mateřské automobilky Citroën oddělila v roce 2014 a v současnosti její paletu modelů na evropském trhu tvoří především hatchbacky a crossovery modelových řad DS 3, DS 4 a DS 5, které doplňuje v loňském roce představené SUV DS 7 Crossback. Pro čínský trh jsou pak určeny modely DS 4S, DS 5LS a DS 6.

V současnosti jsou vozy značky DS nabízeny v Evropě prakticky jen se zážehovými a vznětovými motory, ale v blízké budoucnosti se hodlá francouzský výrobce zaměřit na jejich elektrifikaci, což ostatně demonstruje i svou účastí v sérii Formule E nebo koncepty, z nichž tím nejnovějším je DS X E Tense.

Značka DS již dříve uvedla, že druhá generace jejích modelů bude k dispozici i v čistě elektrických a hybridních provedeních. To má dokazovat model DS 7 Crossback, který byl představen na loňském autosalonu v Ženevě a od příštího roku má být v nabídce ve verzi s označením E-Tense, za nímž se bude ukrývat zážehový motor THP a dva elektromotory.

Autosalon v Paříži, který se má uskutečnit v první polovině letošního října, se má stát místem, kde bude podle materiálů značky DS odhalen její první elektromobil, což má s ohledem na její koncepty i monopost Formule E znamenat, že se má jednat o model, který zamíří do sériové výroby. Bližší informace k tomu vozu prozatím DS neuvádí.

Značka DS ovšem nechce rozšiřovat svou nabídku o elektromobily a hybridy, jimiž doplní modely se spalovacími motory. Podle svých oficiálních materiálů chce od roku 2025 na trh uvádět nové modely, kterou budou k dispozici již jen jako elektromobily či hybridy nebo v obou provedeních.

Druhá polovina dvacátých let jednadvacátého století tak má představovat odchod vozů značky DS se spalovacími motory ze scény a jejich vystřídání elektrifikovanými modely.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
2. 5. 2018 15:45
Žádná škoda
Až si DS staví třeba auta na klíček, v Evropě nebude výtvory této zcela zbytečné, rádoby prémiové" značky téměř nikdo postrádat. A co přdhodí Číňanům je evropským zákazníkům opravdu srdečně jedno... :-O