Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Od narození krásné Audrey Hepburn uplynulo 89 let: Několikrát potratila a další hrůzy

Od narození krásné Audrey Hepburn uplynulo 89 let: Několikrát potratila a další hrůzy
Zdroj: facebook.com
+ Dalších 6 fotografií
Křehká bytost s velkýma tmavýma očima a pohledem plaché laně – tak známe herečku Audrey Hepburn, která by dnes oslavila 89. narozeniny. Málokdo ví, jakým trápením si v životě prošla – od podvýživy přes komplexy ze vzhledu až po potraty. Přesto byla a dodnes je jednou z nejobdivovanějších žen filmového plátna.

Audrey Hepburn, která oslnila svět svou křehkou krásou, strhujícími hereckými výkony a prací pro charitu, v mládí jen o vlásek unikla smrti. Během druhé světové války v Holandsku, kam ji maminka poslala s bratry k prarodičům, přišla téměř o vše – o domov i o příbuzné. Audrey jako zázrakem přežila, ale okupace ji poznamenala. Trpěla akutní anémií, žloutenkou a byla velmi podvyživená – v šestnácti letech vážila 40 kilogramů. „Jedli jsme kopřivy, vařili jsme si trávu a cibule tulipánů,“ uvedla po letech herečka.

Válka nezlomila jen Audreyino zdraví, ale podupala i její sen stát se baletkou. Rodiče se tehdy báli, že se Londýn stane terčem bombardování a dceru poslali zpátky do Holandska. A tak se Audrey rozhodla pro herectví.

Ačkoliv ve filmech oslňovala svými půvaby, ve skutečnosti měla komplexy. Nesnášela své dlouhé nohy, nelíbily se jí kruhy pod očima, které měla kvůli anémii a byla přesvědčená o tom, že má velký nos a uši. Pohled do zrcadla jí naháněl hrůzu.

Herečka navíc neustále prahla po tom, co v mládí ztratila – po rodině a zázemí. Její první láskou se stal herec William Holden, kterého potkala při natáčení komedie Sabrina. Holden ale nemohl mít děti, a tak se jejich láska rozplynula.

Dalším mužem v jejím životě se stal herec Mel Ferrer, za něhož byla patnáct let vdaná. Audrey toužila po potomkovi, ale dvakrát potratila. Nakonec se jí podařilo otěhotnět ve chvíli, kdy si dala pauzu od hraní. V roce 1960 přivedla na svět syna Seana.

Dalšího potomka, syna Lucu, porodila italskému psychiatrovi Andreovi Dottimu, se kterým žila třináct let. Nejšťastnější roky života prý herečka prožila s holandským hercem Robertem Woldersem, kterého bezmezně milovala a obdivovala.

Závěrečnou část života Audrey Hepburn strávila jako velvyslankyně dobré vůle UNICEF na humanitárních misích. Zemřela na rakovinu 20. ledna 1993. Poslední dny strávila na švýcarském venkově v domě se zahradou, o kterém vždy snila.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy