Fotbalisté City vylepšili tři rekordy Premier League. Juventus získal pohár a má double na dosah

ČTK ČTK
10. 5. 2018 0:04
Ve španělské lize Barcelona rozstřílela Villarreal a Real podlehl Betisu, když Ramos neproměnil jednu ze dvou penalt a dal si vlastní gól.
Radost fotbalistů Manchesteru City
Radost fotbalistů Manchesteru City | Foto: Reuters

Manchester - Fotbalisté mistrovského Manchesteru City dnes vytvořili v anglické Premier League tři rekordy: v počtu bodů, výher i vstřelených gólů. Po výhře 3:1 nad Brightonem v dohrávce 31. kola mají 97 bodů, 31 vítězství z 37 zápasů a nový střelecký rekord v podobě 105 branek. Dosavadní rekordmani z Chelsea nastříleli v sezoně 2009/10 o dvě méně.

Chelsea dnes nedokázala porazit Huddersfield a remízou 1:1 mu pomohla k definitivní záchraně. Ani jiný londýnský klub Arsenal se tříbodového zisku nedočkal: na hřišti Leicesteru prohrál 1:3 a venku od nového roku ani na sedmý pokus nebodoval.

Naděje Arsenalu sebral brzkým vyloučením řecký obránce Mavropanos. Hosté se bránili přesile od 15. minuty, a i když se jim podařilo vyrovnat, Petra Čecha pak překonal ještě Vardy z penalty a Mahrez gólem z úniku. Poslední zápas na lavičce Arsenalu prožije jeho dlouholetý kouč Arséne Wenger v neděli na stadionu Huddersfieldu.

Ligu mistrů pro třetí Tottenham zajistil kanonýr Harry Kane, který jediným gólem rozhodl zápas s Newcastlem.

Barcelona v pohodě udržela neporazitelnost

Fotbalisté Barcelony s přehledem udrželi v dohrávce 34. kola proti Villarrealu ligovou neporazitelnost. Na domácím stadionu zvítězili 5:1 a už jen dva zápasy je dělí od toho, aby jako první tým odehráli celý ročník nejvyšší španělské soutěže bez porážky.

Naděje šestého týmu tabulky Villarrealu na čtvrtou výhru za sebou trvaly sotva čtvrthodinu. Coutinho a Paulinho během ní poslali favorita do vedení, těsně před přestávkou pak vstřelil 34. gól v sezoně hvězdný Argentinec Messi. Brzy po přestávce snížil Sansone, ale v závěru Dembélé dvěma góly zpečetil přesvědčivou výhru mistrovského týmu.

Příležitost k posunu na druhé místo nevyužil Real Madrid, v Seville podlehl bez zraněného Cristiana Ronalda 2:3. Kouč finalisty Ligy mistrů Zinedine Zidane šetřil i další opory, do hry nezasáhli Luka Modrič, Marcelo, Toni Kroos, Keylor Navas ani Raphael Varane. Nešťastníkem zápasu byl kapitán Sergio Ramos, jenž nejprve neproměnil penaltu a pak si dal vlastní gól. V nastaveném čase už z dalšího pokutového kopu jen upravil skóre.

Juventus rozhodl třemi góly během osmi minut

Fotbalisté Juventusu Turín počtvrté za sebou získali Italský pohár. Ve finálovém utkání v Římě deklasovali AC Milán 4:0 a rekord v počtu pohárových trofejí vylepšili na třináct. Mají navíc nakročeno k zisku čtvrtého double za sebou, v Serii A mají titul také prakticky jistý.

Po bezbrankovém poločase se dvěma góly na finálovém triumfu podílel Benatia, během povedené osmiminutovky se trefil i Douglas Costa a dvacet minut od první změny skóre završil výsledek vlastní trefou Kalinič.

V lize už Juventus může o titul přijít jen teoreticky, protože "Stará dáma" před závěrečnými dvěma koly vede tabulku o šest bodů před Neapolí. Vzájemné zápasy mají oba týmy vyrovnané, rozhoduje tak rozdíl ve skóre, který u Juventusu činí 61 gólů a u Neapole 45.

Anglická fotbalová liga:

35. kolo: Chelsea - Huddersfield 1:1 (62. Alonso - 50. Depoitre). 31. kolo: Leicester - Arsenal 3:1 (14. Iheanacho, 76. Vardy z pen., 90. Mahrez - 53. Aubameyang), Manchester City - Brighton 3:1 (16. Danilo, 34. B. Silva, 72. Fernandinho - 20. Ulloa), Tottenham - Newcastle 1:0 (51. Kane).

Španělská fotbalová liga - 34. kolo:

FC Barcelona - Villarreal 5:1 (87. a 90.+3 Dembélé, 11. Coutinho, 16. Paulinho, 45. Messi - 54. Sansone), FC Sevilla - Real Madrid 3:2 (26. Ben Yedder, 45. Layún, 84. vlastní Ramos - 87. Mayoral, 90.+5 Ramos z pen.).

Italský fotbalový pohár - finále v Římě:

Juventus - AC Milán 4:0 (56. a 63. Benatia, 61. Costa, 76. vlastní Kalinič).

 

Právě se děje

Další zprávy