Hlavní obsah

Na Plzeňsku se srazila dodávka s osobním autem. Na místě zemřeli dva lidé

• Aktualizováno
Právo, kal

Tragická nehoda se stala v neděli ráno mezi obcemi Přeštice a Horní Lukavice na Plzeňsku. Srazila se tady dodávka s osobním autem. Na místě zemřeli dva lidé. Silnice je v místě nehody uzavřena.

Foto: ZZSPK

Smrtelná nehoda na Plzeňsku

Článek

„Dostali jsme informaci o dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Na místo okamžitě vyjela jednotka z Přeštic, která začala s vyprošťováním. Na místě už byla záchranná služba a ta potvrdila úmrtí dvou osob,“ řekl Právu Štefan Livinka z plzeňského hasičského záchranného sboru.

„Tragická nehoda se stala krátce před půl sedmou ráno. Osobní vozidlo značky Renault jelo ve směru od Přeštic na Plzeň, kdy při průjezdu levotočivou zatáčkou řidič ze zatím blíže nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se střetl s dodávkou, která jela od Plzně,“ uvedla k nehodě mluvčí plzeňské policie Markéta Fialová.

Cizinci v obou vozidlech

V osobním vozidle jeli dva cizinci (1982 a 1991), kteří na místě těžkým zraněním podlehli. V dodávce cestovali muž a žena. „I v tomto případě se jednalo o cizince. Oba převezli záchranáři se zraněním do plzeňské nemocnice,” dodala policejní mluvčí.

Kriminalisté už zahájili trestní řízení pro přečin usmrcení z nedbalosti. Okolnosti i přesná příčina této tragické dopravní nehody je předmětem dalšího vyšetřování.

Silnice je v místě nehody uzavřena a objízdná trasa vede z Přeštic na Žerovice a Zastávku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám