Jan Malý
16. května 2018 • 12:40

Další motiv finále Evropské ligy. Také Slavia se po něm může radovat

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Marseille dnes narazí do zdi a bude potřebovat hodně kvalitní náčiní, aby ji zbourala. Ve finále Evropské ligy narazí francouzský celek na Atlético Madrid (20.45, ČT sport), mistra defenzivy, jenž v probíhající sezoně udržel 33 čistých kont v 57 soutěžních zápasech. Výsledek bitvy o druhou evropskou trofej zajímá i českého vicemistra, k němuž má nejblíže Slavia, protože triumf Atlétika by mu zajistil podzim v pohárech.



Slavia dnes fandí Atlétiku Madrid, které se ve finále Evropské ligy střetne s Marseille. „Věřím, že to Atlético zvládne. Bylo by to pro nás příjemné. Já bych jim kvůli Diegovi Simeonemu fandil stejně, pro mě se nic nemění. Líbí se mi jejich náročný způsob hry, který hrají,“ prohlásil trenér červenobílých Jindřich Trpišovský.

Proč? „Sešívaní“ mají ze všech týmů nejblíže ke druhému místu v lize, které znamená účast v kvalifikaci Champions League. Původně ve druhém předkole, v případě triumfu španělského celku by se český vicemistr posunul do třetího předkola, a to už zajišťuje účast v pohárech po celý podzim.

Poražení z třetího předkola LM v nemistrovské větvi totiž padají už do základní skupiny Evropské ligy. Marseille by stejný posun českému vicemistrovi zajistila, pokud by skončila ve francouzské lize do třetího místa, na které ztrácí kolo před koncem bod.

Atlético je favorit, i když mu na lavičce bude chybět trenér Diego Simeone, jemuž pokračuje disciplinárního trest za urážky rozhodčího. Španělský tým se opírá především o skvělou obranu, v 57 soutěžních zápasech v této sezoně udržel třiatřicetkrát čisté konto. Famózní bilance defenzivní linie v čele s brankářem Janem Oblakem.

„Jsme šťastní, že ho máme. Neměl tu lehké začátky, ale byl trpělivý a teď patří mezi nejlepší brankáře světa. Doufám, že tu zůstane i v další sezoně,“ poznamenal nyní Simeone o slovinském gólmanovi.

Precizní a aktivní obranu do týmu Simeone vtlouká už od konce roku 2011. „Je nejlepším trenérem na světě, co se týče taktiky a defenzivy,“ vychvaloval argentinského stratéga útočník Antoine Griezmann . „S ním se v Atlétiku hodně věcí změnilo. Vše, co jsme s ním za poslední roky zažili, si budeme pamatovat navždy. Doufám, že přidáme další medaili,“ doplnil obránce Juanfran.

„Atlético je velký klub, výborný tým se skvělými hráči a koučem,“ poklonil se soupeři záložník Marseille Dimitri Payet. Slavný francouzský klub čeká na evropský titul od roku 1993, kdy ovládl Ligu mistrů. „To je pro nás motivace. Pokud ve finále uspějeme, budou naše jména navždy zapsána v klubové kronice,“ dodal Payet.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud