Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Lepší led a rychlejší odrazy. Čeští hokejisté si vyzkoušeli halu v Herningu

Poprvé a naposledy se čeští hokejisté představí v Herningu. Hráči už okusili led v tamní aréně pro 10 800 fanoušků a vstřebávají po tréninku první dojmy. Dávat pozor si podle svých slov musejí především na větší odrazy od mantinelů. Klíčový čtvrtfinálový duel s USA začne v 16:15, přímý přenos na ČT sport a webu ctsport.cz už o půl hodiny dříve.

zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Je to příjemná hala. Led byl na rozbruslení docela dobrý. Možná jsou malinko živější mantinely, rychlejší odrazy, to je taková zajímavost," poznamenal asistent trenéra Jiří Kalous.

Po rozbruslení si čeští hokejisté pochvalovali, že led je lepší než v Kodani, kde byl hodně nekvalitní. "Vypadá líp. Uvidíme, až tu večer budou lidi a trošku vyšší teplota. Zatím to vypadá dobře," prohlásil Dmitrij Jaškin.

Tři a půl hodiny trvající středeční přesun autobusem z Kodaně do 300 kilometrů vzdáleného Herningu proběhl bez problémů. Po noci strávené v hotelu Scandic Regina se Češi chystají na klíčovou bitvu. "Všechno v pohodě, nemáme žádný výhrady až na tu dlouhou cestu z kabiny, ale při zápase by měla být blíž, tak snad to bude dobré," podotkl Horák.

Je nám líto, video expirovalo.
Moravec: Koho do brány na USA? Lepší kandidát je Rittich

Někteří hráči využili k cestě do šatny golfový vozík a náramně se u toho bavili. "Ráno se to dá zvládnout. Večer to půjdeme jenom jednou a už budeme tam v kabině," řekl útočník Dmitrij Jaškin, který si prošel trasu pěšky.

Pozor na dotěrný forčeking

"Amerika je velmi bruslivý tým, který hodně forčekuje. Musím říct, že Finové zvládli utkání velmi dobře. Dají se porazit, ale musíme být hodně obezřetní do obrany. Velmi nebezpečný je jejich forčeking, nátlaková hra," uvedl Kalous.

Podle něj je nutné se soustředit na všechny formace USA, nejen nejúdernější řadu Cam Atkinson, Nick Bonino a Patrick Kane, který vládne produktivitě turnaje. "Musíme uhlídat všechny lajny. Hlavně se musíme vyvarovat zbytečných vyloučení, protože Američani hrajou velmi dobře přesilové hry," upozornil Kalous. Tým kouče Jeffa Blashilla je s úspěšností 40 procent vůbec nejlepší na turnaji.

Přesto by měla Boninův útok bránit formace Tomáše Plekance s Romanem Horákem a Filipem Chytilem na křídlech, pokud k tomu bude příležitost. "Všichni víme, co to je za hráče. Důležité je nedat mu místo a v podstatě vůbec nic. Je to vynikající hokejista, nebude to lehké a od toho tam jsme," prohlásil Horák.

Trenéři zařadí na zápasovou soupisku sedm obránců a třináct útočníků. Na tribuně tak spolu se zraněným útočníkem Andrejem Nestrašilem, který se rozhodl zůstat s týmem až do konce turnaje, bude jeden z obránců. "Měl by to být Jakub Krejčík," uvedl Kalous. Jestli se postaví do branky Pavel Francouz, či David Rittich, prozradí až oficiální předzápasová sestava.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články