Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hokejisté se vrátili domů. Byl to dobrý turnaj, ale mrzí to, shodují se

Podobně jako v předchozích letech se čeští hokejisté vrátili z mistrovství světa bez většího rozruchu. Těsná čtvrtfinálová porážka s USA 2:3 naplnila opožděný let z Kodaně zklamáním, na které ale pomohli zapomenout blízcí, kteří na starém ruzyňském letišti na členy týmu čekali.

Zklamaní čeští hokejisté
zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

"Prohráli jsme po boji, který byl otevřený. Bohužel se nám nepodařilo už v té třetí třetině dohnat jednogólové manko, ale ty pocity nejsou nikterak strašné. Myslím, že to nebyl špatný šampionát. Bohužel se nepodařil zápas, který rozhoduje o úspěchu a neúspěchu, takže ten kámen valíme před sebou dál," řekl Jandač.

"Samozřejmě to pořád bolí, ale už to trošku slehlo. Bohužel je konec, teď už člověk plánuje, co bude dál. Doléčit šrámy, kterých je docela dost, a také si pořádně odpočinout. Sezona byla hodně dlouhá, měla hodně zápasů, takže odpočinek už je potřeba," řek útočník David Pastrňák.

Je nám líto, video expirovalo.
Národní tým se po vyřazení z MS vrátil do Prahy

Smutek měl ve tváři i jeho spoluhráč z útoku Dmitrij Jaškin. "Mrzí to, myslím, že to bylo dost blízko a měli jsme na ně po té druhé třetině. Jedna chyba, kterou pak Američané využili, nás stála čtvrtfinále. Všichni jsou z toho smutní a všechny to mrzí, ale život jde dál a za nějakou dobu to přejde," uvedl Jaškin.

Čtvrtfinálovou porážku mu bude nějaký čas připomínat šrám pod okem po faulu vysokou holí jednoho z Američanů, který nechali rozhodčí zkraje zápasu bez povšimnutí a Čechy tím připravili o čtyřminutovou přesilovku.

"Byl to dobrý turnaj, ale zase to byl neúspěch. Posbírali jsme však zase další zkušenosti a budeme se to snažit napravit v dalších letech. Pro hodně z nás to byl první seniorský šampionát a já věřím, že příště budeme ještě lepší a dostaneme se i přes to čtvrtfinále," prohlásil další útočník Martin Nečas.

Jakub Krejčík, David Pastrňák a David Krejčí
zdroj: ČTK/Deml Ondřej

Tomáš Plekanec po návratu z Dánska ujistil, že si konec v reprezentaci nerozmyslel. "Přišla doba na to, abych se rozloučil. Odjezdil jsem už spoustu mistrovství světa a je na čase, aby jezdili mladí kluci. Já na to všechno budu rád vzpomínat a sledovat, jak se jim daří," řekl.

Kladenský rodák doufá, že najde i nadále uplatnění v nejlepší hokejové lize světa. V základní části NHL mu schází jen dva starty k pokoření magické tisícovky, na kontě má 607 bodů za 232 gólů a 375 asistencí. Stanley Cup mu však stále uniká, nepomohla mu k němu ani výměna do ambiciózního Toronta v průběhu sezony z Montrealu, jehož barvy hájil naplno od ročníku 2005/06. Maple Leafs prohráli v 1. kole play-off sedmou, rozhodující bitvu s Bostonem.

"Jsem teď volným hráčem a uvidíme, co se bude dít. Vždy jsem říkal, že se nejlépe cítím v Montrealu. Věřím, že nemusím nikomu nic dokazovat. Všichni určitě dobře vědí, co ode mě mohou očekávat," prohlásil Plekanec s tím, že by se s případným zájemcem rád dohodl na roční smlouvě. Byl by pro něho případně variantou i návrat na Kladno? "Myslím, že teď určitě ne. Na to je ještě brzy," řekl Plekanec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články