Hlavní obsah

Slavia - Jablonec 1:3Slavia si po debaklu s Jabloncem zkomplikovala cestu do Ligy mistrů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Považanec 0 : 1
19. Chramosta 0 : 2
30. Trávník 0 : 3
83. Sýkora 1 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jablonce v sobotním 29. kole HET ligy oplatil Slavii porážku 1:3 z finále domácího poháru. Sešívaní v Edenu padli s týmem jara 1:3 a zkomplikovali si boj o druhé místo zaručující start v předkole Ligy mistrů. Jablonec totiž před posledním kolem ztrácí na Slavii tři body a díky triumfu s ní má lepší vzájemné zápasy.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Brankář Slavie Ondřej Kolář se marně natahuje po balónu v duelu s Jabloncem.

Článek

Severočeši se každopádně už nyní výrazně přiblížili k vytouženému třetímu místu zaručující základní skupinu Evropské ligy. Ligový bronz mají každopádně ve svých rukách. V posledním kole jim doma stačí zvládnout Slovácko. Pomýšlet mohou i výš v případě, že by sešívaní padli v závěrečném kole v Teplicích...

První poločas připomněl jarní utkání Slavie se Spartou. Přestože domácí měli před 29. kolem nejlepší obranu v lize, v první půli stejně jako v derby třikrát inkasovali. S Jabloncem dokonce během první půlhodiny.

Kanonádu odstartoval ve 13. minutě Jakub Považanec, který parádní ranou téměř z třiceti metrů nachytal gólmana Ondřeje Koláře. Za šest minut se trefil Jan Chramosta po přihrávce Tomáše Holeše. A ve 30. minutě deprimoval sešívané Michal Trávník, jenž se trefil z volného přímého kopu po faulu Jakuba Jugase na Vladimira Jovoviče.

I domácí si však šance vypracovali, jenže celek Petra Rady vždy podržel výborný gólman Vlastimil Hrubý. Už ve 4. minutě skvěle vyrazil na roh střelu Michala Frydrycha, v 17. zase vychytal Josefa Hušbauera.

Domácí tým do kabiny vyprovodil pískot naštvaných fandů. Trpišovský reagoval střídáním a do druhého poločasu poslal místo kapitána Jaromíra Zmrhala Dannyho a Stanislava Tecla za Milana Škodu. Na Letné v polovině března Slavii dvojitá výměna zabrala, tříbrankové manko dokázala smazat.

Šance na to si vypracovala i tentokrát, ale Hrubý byl proti. V 54. minutě střílel Škoda těsně vedle. V 62. minutě Hrubý vyhrál nad Hušbauerem, poté nad Dannym. V 68. fantomu v jablonecké bráně pomohla tyč. Poté za něj zaskočil Jaroslav Zelený. Až v 82. minutě dokázal Hrubého překonat Jan Sýkora. Víc však už Pražané nestihli.

Jablonec se Slavií neprohrál v lize deset duelů v řadě a míří na třetí místo a tím pádem do základní skupiny Evropské ligy. Jedinou radostí sešívaných po vysoké prohře může být, že třetí místo se tak vzdálilo rivalské Spartě...

Slavia Praha - FK Jablonec 1:3 (0:3)
Branky: 83. Sýkora - 13. Považanec, 19. Chramosta, 30. Trávník. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Hájek. ŽK: Sýkora, Hromada - Zelený. Diváci: 12.473.
Slavia: Kolář - Frydrych, Jugas, Ngadeu, Bořil - Souček - Stoch, Hušbauer (75. Hromada), Sýkora, Zmrhal (46. Danny) - Tecl (46. Škoda). Trenér: Trpišovský.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Pernica, Lischka, Zelený - Trávník, Hübschman, Považanec (89. Piroch) - Chramosta (78. Hanousek), Doležal, Jovovič (70. V. Kubista). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: