Manželé, kteří se svatbou získali nové tituly vévoda a vévodkyně ze Sussexu, projeli v sobotu večer ještě jednou Windsorem, aby se pozdravili s více než stovkou tisíc pžihlížejících. Královský kočár ale vyměnili za veterána značky Jaguar, Meghan si místo svatebních šatů od francouzského módního domu Givenchy vzala elegantní model z obchodu Stella McCartney a Harry vyměnil vojenskou uniformu za černý oblek. Pozorní diváci si všimli toho, že na ruce novomanželky září velký akvamarínový prsten, který Harry zdědil po své matce, princezně Dianě.

Podrobnosti o královském rautu, který ženichův otec princ Charles uspořádal pro rodinu a 200 blízkých přátel v zámeckém areálu, byly přísně tajné, mezi hosty se nicméně objevily některé osobnosti, které se zúčastnily i obřadu v kapli Svatého Jiří, například herec George Clooney s chotí a tenisová hvězda Serena Williamsová. Slavnost provázel ohňostroj.

Harry a Meghan projeli po svatebním obřadu Windsor v otevřeném kočáře
Princ Harry si vzal Meghan Markleovou

Britské nedělníky zaznamenaly především to, že se svatba nepodobala žádné, jež se dosud v historii královské rodiny konaly, a že její netradiční podoba napovídá, že s Meghan přichází do tradicionalistického britského prostředí oživení. Pozornost si získal americký evangelický sbor a zejména americký pastor Michael Curry, jehož vášnivá řeč o lásce provázená mnoha expresivními výrazy se stala hitem sociálních sítí.

Sama nevěsta zaujala svět tím, že prošla svatební uličkou zčásti sama jen v doprovodu družiček a že přednesla projev na večerní recepci. "Jestli se někdy konala nějaká svatba, která symbolizovala moderní, multikulturní a multirasovou Británii, tak to byla ta včerejší," napsal list Sunday Mirror.

"Disney by nemohl přijít s lepší nevěstou," uvedl Sunday Telegraph. 

Mezi nabízené suvenýry patřily i dámské plavky s portréty členů královské rodiny
Plavky a kondomy s tvářemi snoubenců. Královskou svatbu provázely i podivnosti

Po noci strávené ve Windsoru se Harry s Meghan vrátili v neděli do Kensingtonského paláce v Londýně. V úterý je čeká zahradní party prince Charlese v Buckinghamském paláci.

Podle AFP navázala Meghan s Charlesem upřímně přátelský vztah. Britský následník trůnu ji doprovodil v kapli před oltář namísto jejího otce, zotavujícího se z infarktu, a její matku, jež se jako jediná příbuzná z nevěstiny strany svatby účastnila, pozval na čaj. 

Jako oficiální členka britské královské rodiny získala Meghan svou vlastní sekci na jejích oficiálních webových stránkách royal.uk, která ovšem zdůrazňuje její charitativní práci - a upozaďuje její hereckou kariéru. Sekce o "vévodkyni ze Sussexu" tak píše o tom, že se Meghan od raného věku věnuje dobročinnosti a že spolupracuje s organizací Spojených národů UN Women, která představuje specializovaný orgán OSN pro genderovou rovnost a posílení postavení žen, s organizací One New World a World Vision. O její patnáctileté herecké kariéře včetně účinkování v televizním seriálu Kravaťáci se web zmiňuje spíš okrajově. 

Princ Harry a Meghan Markleová
Královská svatba. Ve Windsoru uvítalo svatebčany 100 tisíc lidí