Krutá realita. Češi klesli v hokejovém žebříčku na šesté místo, na paty už jim šlapou Švýcaři

ČTK Sport ČTK, Sport
21. 5. 2018 1:11
V čele žebříčku IIHF zůstala i přes nezdar na MS v Dánsku reprezentace Kanady.
Češi pod vedením trenéra Josefa Jandače v žebříčku klesli.
Češi pod vedením trenéra Josefa Jandače v žebříčku klesli. | Foto: Reuters

Kodaň - Čeští hokejisté po sedmém místu na mistrovství světa v Kodani a Herningu klesli s 3690 body v žebříčku mezinárodní federace IIHF z páté příčky na šestou. Předstihly je Spojené státy americké, Američané díky bronzu poskočili s 3765 body i před Finsko na čtvrtou pozici. V čele zůstala i přes čtvrté místo Kanada s 3990 body.

Žebříček IIHF hodnotí země podle úspěšnosti za poslední čtyři roky, přičemž se započítávají umístění na světových šampionátech a olympijských hrách. Přidělené body ze tří předešlých šampionátů jsou každý rok redukovány o 25 procent.

Podle žebříčku se také určuje nasazení na MS a olympijské hry. Pro mistrovství světa v příštím roce v Bratislavě a Košicích by podle něj tvořily skupinu A Švédsko, Rusko, ČR, Švýcarsko, Slovensko, Lotyšsko, Rakousko a Itálie, skupinu B pak Kanada, USA, Finsko, Německo, Norsko, Dánsko, Francie a Velká Británie.

Definitivně je ale určí pořadatel, který má právo dva celky vyměnit. Slovenští organizátoři uvažují o tom, že by jejich národní tým hrál v základní skupině v Košicích a Česká republika v Bratislavě.

 

Právě se děje

Další zprávy