Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Účet za nevěstu: Šaty za 8,4 milionu, nevyčíslitelná čelenka, diamanty i triky za pár korun

/
  • Kolik stála minimalistická svatební róba a doplňky Meghan, nové vévodkyně ze Sussexu?
    21. května 2018 ● 05:00

    Chválu ze všech stran sklidila Meghan za jednoduchost svatebních šatů. Že podle odhadů britských médií vyšla jen samotná róba na 6 milionů korun a za miliony byly i doplňky, je věc druhá... „Je to odvážná volba - vzít si šaty bez jakýchkoli ozdob. Nesmírně silné módní vyjádření. Je to moderní a klasické zároveň,“ pochválila nevěstu přední londýnská svatební návrhářka Phillipa Lepley. Meghan současně dodržela tradici a na svatbě měla něco půjčeného, něco modrého a hlavně mnoho nového - a za těžký balík.

  • 1.

    Tiára od královny

    Zapůjčila královna Alžběta II. Diamantovou čelenku vyrobenou klenotnictvím Garrard  v roce 1932 pro královnu Marii z Tecku (babička Alžběty II). Centrální brož je ovšem ještě o téměř 40 let starší! Tuhle čelenku naposledy veřejně vynesla princezna Margaret (†71), Alžbětina mladší sestra, před 53 roky.

    Závoj s diadémem
    Autor: profimedia.cz

  • 2.

    Náušnice Cartier

    Jednoduchý model z 18karátového bílého zlata posázený drobnými brilianty z řady Galanterie de Cartier. Cenu firma sděluje jen na vyžádání.

    Svatba Harryho a Meghan
    Autor: Reuters

  • 3.

    Náramek Cartier

    Osmnáctikarátové zlato a celkem 104 diamantů briliantového brusu. Tady ceník existuje: Kousek je bez 15 tisíc za rovné čtyři miliony korun!

    Svatba Harryho a Meghan
    Autor: Reuters

  • 4.

    Snubní prsten

    Nevěstin kroužek je tradičně z velšského zlata, jež poskytla královna (Harry dostal platinový). Oba zhotovilo klenotnictví Cleave and Company, tak jako loni Meghanin zásnubní prsten s obřím diamantem.

    4979880:full:true:true

  • 5.

    Zásnubní prsten

    Harry svou vyvolenou požádal o ruku s prstenem, který na zakázku vyrobil dvorní klenotník Jejího Veličenstva Alžběty II. Cleave and Company. Prsten je z bílého zlata a zdobí ho tři kameny. Dva menší diamanty pocházejí z dědictví po Dianě, největší z kamenů vybíral Harry pečlivě a se symbolikou. Je to diamant z Botswany, africké země, která je zrzavému následníku trůnu blízká. Harry se nechal slyšet, že v Africe se cítí ze všech míst na Zemi nejlépe. Lásku k Africe s ním sdílí i Meghan, která je zapojena do několika charitativních projektů na tomto kontinentu. Odhadovaná cena tohoto drahocenného prstenu je 3,6 milionu korun.

    Princ Harry a Meghan Markle oznámili zasnoubení.
    Autor: Profimedia

  • 6.

    Šaty Givenchy

    Bílé šaty s vlečkou nakonec vymyslela Britka Clare Waight Keller, od loňska návrhářka módního domu Givenchy. Róba až do pasu lichotivě obepínala postavu, zatímco sukně s protaženou vlečkou splývala v měkkých křivkách díky spodničce z trojí vrstvy hedvábné organzy a tříčtvrteční rukávy dodaly nádech rafinované modernosti. Britský tisk svatební róbu nacenil na 200 tisíc liber, v přepočtu bezmála 5,9 milionu korun.

    První společná projížďka novomanželů ulicemi Windsoru
    Autor: Reuters

  • 7.

    Závoj Givenchy

    Pětimetrový závoj z hedvábného tylu byl ozdobený ručně vyšívanými květinami typickými pro všech 53 zemí Commonwealthu. Nechyběl ani zimnokvět časný, jenž roste před Harryho sídlem (Nottingham Cottage), nebo motiv kalifornského máku, nevěstina rodného státu.

    Meghan Markle si bere prince Harryho.
    Autor: Reuters

  • 8.

    Lodičky Givenchy

    Svatební Meghaniny lodičky vycházejí z Haute Couture modelu kolekce jaro/léto 2018, ušity jsou z nejjemnějšího saténu.

    Svatba Harryho a Meghan
    Autor: Reuters

  • 9.

    Kytice

    Z bílého jarního kvítí (mj. hrachor vonný, konvalinky, čechrava, jasmín, astrancie), větviček myrty a květů, jež včera vlastnoručně natrhal Harry v zahradách u svého domu, vázala londýnská floristka Philippa Craddock. A v kytici měly být i pomněnky, oblíbené květy princezny Diany.

    Svatba Harryho a Meghan
    Autor: Reuters

     

  • 10.

    Účes

    Pěšinku uprostřed čela a vlasy do drdolu Meghan stáhl hvězdný americký kadeřník francouzského původu Serge Normant. Vytvoření vlasové kreace mu údajně zabralo 45 minut a na celý účes spotřeboval jen pár obyčejných sponek, které za pár kaček seženete v každé drogerii. "Nejdřív jsme vlasy museli vysušit, pak se dělal make-up. Pak jsem tam s tím trochu čaroval. Mám rád, když je rychle hotovo. Lidi nechtějí vysedávat hodiny a čekat," nechal se slyšet Normant. 

    Meghan Markle
    Autor: Reuters

  • 11.

    Make-up

    Jemné, velmi přirozené líčení bylo dílem vizážisty Daniela Martina, nevěstina dlouholetého kamaráda.

    První společná projížďka novomanželů ulicemi Windsoru
    Autor: Reuters

  • 12.

    Lak na nehty

    Zářivé barvy ani umělé nehty nejsou u královského dvora žádoucí, ba dokonce jsou považovány za projev vulgárnosti. S ohledem na Meghanin střízlivý a minimalistický styl by nikdo snad žádné drama, co se týče manikúry, neočekával. Přesto se zde objevil velmi zajímavý detail. Meghan na své krátce střižené nehty použila světle růžový lak značky Essie, kterou výhradně používá sama královna údajně již od roku 1989. Tehdy královnina dvorní kadeřnice napsala majiteli společnosti dopis s žádostí právě o pudrově růžový odstín „Ballet Slippers“ se slovy, že královna nechce už nikdy žádný jiný. Lahvička laku, který je v mnoha eshopech pochopitelně vyprodaný, vyjde na 240 korun.

    Meghan použila stejný lak na nehty, jaký si od roku 1989 oblíbila královna Alžběta.
    Autor: Reuters

  • 13.

    Šaty na večírek

    Druhou róbu, stejně jednoduchou a sněhobílou jako byly šaty svatební, oblékla vévodkyně Meghan na posvatební večírek. Je z dílny Stelly McCartney a její cena je bezmála 2,4 miliony korun.

     

    „Jsem hrdá a poctěna, že si mě Vévodkyně ze Sussexu vybrala, abych vytvořila její večerní šaty, a reprezentovala tak britské návrhářství,“ řekla slavná dcera slavného otce Stella McCartney médiím. „Byl to jeden ze silnějších okamžiků mé kariéry a jsem pyšná na celý svůj tým,“ dodala návrhářka a odhalila také skicu překrásných šatů.

    Meghan s Harrym přijeli na večírek v modrém jaguáru. Novomanželka se převlékla do dalších nádherných šatů.
    Autor: Reuters

  • 14.

    Střevíčky na večírek

    Z hedvábného saténu byl na míru pro Meghan vyroben pár lodiček s vysokým podpatkem. Na její výslovné přání byla podrážka v jemné světlomodré barvě. „Meghan chtěla zachovat tradici mít na sobě ve svůj svatební den něco modrého,“ nechal se slyšet návrhář italské značky Aquazurra, která měla tu čest boty pro Vévodkyni ze Sussexu navrhnout a ušít.

    Úžasné detaily ze svatby Meghan a Harryho: Vévodkyně ze Sussexu měla podrážky lodiček sladěné s luxusním jaguárem a prsten po lady Dianě.
    Autor: archiv Blesku, Instagram

  • 15.

    Dianin akvamarínový prsten

    Byl to osobní svatební dárek prince Harryho, který daroval své nastávající. Akvamarínový prsten patřil jeho matce, princezně Dianě. Ta se s ním objevila na charitativní aukci jejího vlastního oblečení v roce 1997. Při této příležitosti vznikla jedna z ikonických Dianiných fotek. K prstenu patří ještě náramek, kde je stejný kámen umístěn mezi pět řad perel. Diana oba šperky vynesla při slavnostní večeři na návštěvě Austrálie v roce 1996.

    Harry daroval Meghan Dianin akvamarínový prsten v den svatby.
    Autor: Reuters

  • 16.

    VIDEO

    Video
    Video se připravuje ...

    Kam jedou? Princ Harry a jeho Meghan po svatbě naskočili do luxusního jaguáru! Reuters

    Video
    Video se připravuje ...

    Expert na šlechtu Forejt: Všechna tajemství královské rodiny! Unikátní rozhovor! Redakce Blesku, Reuter

    Fotogalerie
    71 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 24

koliaska: Ty šaty jsou nádherné - aby také ale nebyly za ty peníze. Absolutně si
nedokážu představit dát takové peníze za svatební šaty. Když jsem se
vdávala já, tak jsem vlastně ani své šaty neměla. Měla jsem je půjčené
od https://www.pujcovna-renata.cz/svatebni-saty/

(30. 04. 2019 01:47)

vonavka: Pouze přichýlení se k multikulti směru a dobiti Britské monarchie, a proto si Victoria Beckham oblékla černou barvu jako na pohřeb, aby kondolovala konci impéria, které už nemůže nic ovládat, rozhodovat a stává se živým Disneylandem s prodejem upomínkových předmětu.

(21. 05. 2018 11:58)

dvix:  mě spíš přijde vtipný jak ze všech dělaj matku terezu a jak se angazujou všude možně v africe, ale přesto vyházejí miliardy na takový nesmysly, ale hlavně aby se o nich psalo v dobrém.

(21. 05. 2018 11:36)

y1xcvbnm: Nevím kdo ty odhady dělá ale za tyhle šaty 6 milionů a má si je zaplatit sama, nevím kde na vezme peníze, ale neodpovídají ceně, zrovna tak svatební dort za 1,5 milionu z 200 citronů a 10 litrů bezinkové š´távy???? To do ceny byla započítány i ty pozlacené podnosy

(21. 05. 2018 10:56)

inae3815: Kate bude příští královna má v sobě přirozenou noblesu a krásu, pochází s uspořádané rodiny a měli s Williemem vpravdě důstojnou královskou svatbu; toto byla "soap opera", americká show... Nejlépe v rozhovoru ohledně svatby své pocity vystihla pár slovy Victoria Beckham:"jsem hrdá na to,že jsem Agnličanka...

(21. 05. 2018 10:53)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy