Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Krejčí s Dočkalem mají dveře stále otevřené, řekl Jarolím po nominaci

Červnové přípravné zápasy proti Austrálii a Nigérii odehraje česká fotbalová reprezentace opět bez Ladislava Krejčího a Bořka Dočkala. Trenér Karel Jarolím nezařadil někdejší opory do nominace, ale zároveň dodal, že se oba záložníci mohou do národního týmu vrátit.

Je nám líto, video expirovalo.
Jarolím oznámil nominaci před zápasy s Nigérií a Austrálií

Krejčí naposledy nastoupil v reprezentačním dresu začátkem září v kvalifikaci mistrovství světa v Severním Irsku, Dočkal o měsíc později proti San Marinu.

Prvně jmenovanému nepomáhá zejména situace v klubu - za Boloňu totiž v aktuální sezoně odehrál jen 12 utkání, z toho pouze dvakrát byl v základu. "Naposledy jsem s ním mluvil před soustředěním v Číně. Od té doby nebyl v sestavě a ani nenaskakoval," řekl Jarolím. "Ale předpokládám, že bude chtít svou budoucnost řešit, takže nebude od věci, když se s ním spojíme a další kroky probereme. Dveře má pořád otevřené," dodal.

Dočkal z národního týmu vypadl po přestupu z pražské Sparty do čínského Che-nan Ťien-jie a k návratu mu zatím nepomohl ani odchod do Philadelphie, byť se v zámoří postupně dostává do formy. V deseti duelech MLS vstřelil dva góly.

"Bořkova pozice je pořád dobrá," konstatoval Jarolím. "Naposledy odehrál povedený zápas a nikdo nepochybuje, že je to kvalitní hráč. Navíc v tomto termínu jeho soutěž běží, takže ho sledujeme. Až bude oficiální termín FIFA a bude podávat výborné výkony, tak nic nebrání tomu, abychom ho povolali," zakončil zkušený trenér.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Twitter.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články