Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Bývalý biatlonista Soukup nastupuje na dráhu policisty

Po minulé sezoně ukončil svou biatlonovou kariéru. Hledání nového životního směřování netrvalo Jaroslavu Soukupovi dlouho. Dvojnásobný medailista z olympijských her bude policistou v Libereckém kraji, své budoucí kolegy by měl učit střílet a běhat.

Jaroslav Soukup
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Bylo mi nahlášeno, že budu dělat něco ohledně běhu a střelby, což jsem dělal docela dlouho a občas jsem byl i šikovný," řekl dvojnásobný medailista z MS o své budoucí práci u policie. "Jsem na svoje první pořádné zaměstnání zvědavý a doufám, že předám své zkušenosti," dodal.

Pětatřicetiletý Soukup ukončil po uplynulé zimě kariéru. V současnosti prochází standardním náborem bezpečnostního sboru. Už má za sebou psychotesty a fyzické testy. "Psycho bylo fakt psycho. Od sedmi ráno do tří odpoledne jsem něco vyplňoval a ještě debatoval s psycholožkou. Měl jsem toho plnou hlavu," prozradil.

Bronzového medailistu ze sprintu na Hrách v Soči 2014 ještě čekají zdravotní prohlídky. Pak už nastoupí do nového prostředí. "Hlavní je parta, co trefím za lidi okolo, a podle toho bude práce. Když je dobrá parta, tak se vše zvládá lépe. Policii uznávám a myslím si, že by to mohlo být zajímavé. Jsem na to zvědavý, tak uvidíme," uvedl Soukup.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články