English

Migranti z Džungle u Calais se přemístili do Paříže, podél bulvárů postavili další desítky stanů

Aktuálně.cz / Zprávy 5 sources

I když se podle zástupkyně pro bezpečnostní otázky Colombe Brosselové nejedná o velkou početní explozi, nárůst je značný.

Záplava stanů v Paříži, migranti z "džungle" přišli do metropole

Řada migrantů z provizorního tábořiště nedaleko severofrancouzského města Calais se od začátku týdne, kdy začala evakuace tábora zvaného "džungle", přemístila do Paříže. Podél živých bulvárů a kanálu v severovýchodní části metropole…

Mnozí migranti z Džungle u Calais se přemístili do Paříže

Deník.cz / Ze světa

Paříž - Řada migrantů z provizorního tábořiště nedaleko severofrancouzského města Calais se od začátku týdne, kdy začala evakuace tábora přezdívaného Džungle, přemístila do Paříže. Podél živých bulvárů a kanálu v severovýchodní části…

Migranti z Džungle u Calais se přemístili do Paříže

Paříž - Řada migrantů z provizorního tábořiště nedaleko severofrancouzského města Calais se od začátku týdne, kdy začala evakuace tábora přezdívaného Džungle, přemístila do Paříže.

Top Related Stories
115

Nov 2

Migranti proměnili Paříž v bojiště: Mlátí se mezi sebou holemi

Blesk.cz open event

Pařížské ulice ve čtvrti Stalingrad se změnily v nefalšované bojiště. Migranti, kteří zde živořili ve stanech, totiž přišli o své domovy a pustili se do sebe mezi sebou. Policie jim jejich provizorní místa k žití zlikvidovala a to je…

Oct 31

Stovky migrantů z Calais táboří v Paříži, úřady na ně vyslaly buldozer

Francouzské úřady zbouraly poslední chýše v uprchlickém slumu u Calais. Někteří běženci se od kanálu La Manche přesunuli do hlavního města, kde se utábořili u stanice metra Stalingrad.

Oct 28

Migranti z Džungle u Calais se přemístili do Paříže, podél bulvárů postavili další desítky stanů

I když se podle zástupkyně pro bezpečnostní otázky Colombe Brosselové nejedná o velkou početní explozi, nárůst je značný.

Oct 27

Džungle končí. Po evakuaci migrantů začali u Calais odklízet zbytky tábora

Podle představitelky departementu Pas-de-Calais Fabienne Bucciové bude celá oblast někdejšího tábora vyklizena a vyčištěna nejpozději do pondělí.

Oct 27

Drsné rvačky, planoucí ohně, náznaky kamenování. Byli jsme při vysídlování policií obklíčené Džungle v Calais

REPORTÁŽ Ve Francii je bordel, chceme do Anglie, tam je mnohem lépe. To řeklo reportérovi ParlamentníchListů.cz pár mladíků ze Súdánu, žijících již měsíce v ilegálním táboře Džungle u přístavního města Calais. Sledovali jsme přímo na místě…

Oct 26

Hotovo. Džungle v Calais je prázdná

Uprchlický tábor ve francouzském Calais byl ve středu po třech dnech od zahájení demolice úplně vyklizen, nezbyl tam už ani jeden migrant. Podle BBC o tom informovaly francouzské úřady.

Oct 25

Foto: "Džungle" jde k zemi. Migranty u Calais vystřídaly demoliční čety

Aktuálně.cz open event

Francouzská vláda hodlá do pátku běžence přesídlit do menších středisek rozprostřených po celé zemi. Pak bude celý tábor srovnán se zemí.

Oct 24

Začala likvidace uprchlického tábora v Calais, napětí roste

EuroZprávy.cz open event

Paříž - Dnes ráno začala demolice uprchlického tábora v Calais, v němž žije až 8000 migrantů. Proti likvidaci "džungle" protestují nejen někteří běženci, ale také krajní pravice.

Oct 22

Přistěhovalecký tábor v Calais se začne evakuovat v pondělí

Paříž - Rozsáhlý uprchlický tábor v Calais na severu Francie se začne evakuovat v pondělí. Podle agentury AFP to dnes oznámily francouzské úřady. Zrušení improvizovaného tábora do konce roku už v září oznámil francouzský prezident François…

Oct 19

Tři uprchlíci znásilnili v Calais tlumočnici. Před zraky jejího kolegy

Blesk.cz open event

Tři běženci v uprchlickém táboře ve francouzském Calais, přezdívaném „džungle“, znásilnili tlumočnici. Uvedl to server Independent. Žena afghánského původu pochází z Paříže, na místě pomáhala novináři točit dokument o opuštěných dětech…

Oct 15

Úřady začaly registrovat dětské migranty v Calais, Británie jich přijme přes 300

Paříž - Úřady zahájily v uprchlickém táboře "Džungle" u Calais registraci nezletilých migrantů, kteří se chtějí dostat za svými příbuznými do Británie. Očekává se, že Spojené království přijme přes 300 dětí.