English

Nebraňte brexitu, vyzvala Mayová poslance

EuroZprávy.cz / Zprávy ze světa 2 sources

Londýn/Brusel - Premiérka Theresa Mayová vyzvala britské zákonodárce, aby nebránili vůli britského lidu a neprosazovali změny zákona o aktivaci článku 50 lisabonské smlouvy, kterou začne jednání o odchodu Británie z Evropské unie.

Nebraňte přijetí zákona o brexitu, vyzvala Mayová poslance

Premiérka Theresa Mayová vyzvala britské zákonodárce, aby se nesnažili čelit vůli britského lidu a neprosazovali změny zákona o aktivaci článku 50 lisabonské smlouvy, kterou začne jednání o odchodu Británie z Evropské unie.

Top Related Stories
15

Feb 6

Nebraňte brexitu, vyzvala Mayová poslance

Londýn/Brusel - Premiérka Theresa Mayová vyzvala britské zákonodárce, aby nebránili vůli britského lidu a neprosazovali změny zákona o aktivaci článku 50 lisabonské smlouvy, kterou začne jednání o odchodu Británie z Evropské unie.

Jan 28

Turecko musí zůstat právním státem, připomněla Mayová v Ankaře

Turecko musí po pokusu o státní převrat z loňského července udržet právní stát a dodržovat lidská práva, řekla dnes britská premiérka Theresa Mayová v Ankaře po setkání s tureckým prezidentem Recepem Tayyipem Erdoganem. Mayová rovněž…

Jan 27

Mayová chce po Trumpovi rychle obchodní dohodu. Potřebuje ukázat, že se firmám bude po Brexitu dařit

Aktuálně.cz open event

Britská premiérka Theresa Mayová v pátek zavítá do Bílého domu, kde se coby první zahraniční státník setká s novým prezidentem Donaldem Trumpem.

Jan 25

Mayová slíbila vysvětlit plán brexitu v bílé knize. Možná v nejbližších dnech

Britská premiérka Theresa Mayová při středečních interpelacích v parlamentu uvedla, že vláda vydá „bílou knihu“, ve které vyloží svůj plán brexitu. Podle stanice BBC by návrh příslušného zákona, umožňujícího vládě zahájit jednání o odchodu…

Jan 25

Mayovou grilovali v parlamentu, přislíbila bílou knihu o brexitu

Londýn - Britská premiérka Theresa Mayová plánuje "bílou knihu", ve které vyloží svůj plán brexitu. Řekla to dnes v parlamentu, když na ni při interpelaci verbálně útočil šéf labouristické opozice Jeremy Corbyn.

Jan 25

Mayová reaguje na tlak opozice, zveřejní podrobné plány brexitu

iDNES.cz open event

Britská premiérka Theresa Mayová při středečních interpelacích v parlamentu uvedla, že vláda zveřejní takzvanou bílou knihu, ve které vyloží svůj plán brexitu. Podle stanice BBC by návrh příslušného zákona umožňujícího vládě zahájit…

Jan 23

O nepovedeném testu rakety Trident britská premiérka Mayová věděla už od loňského léta

iROZHLAS open event

Už v době, kdy se ujala úřadu, se britská premiérka Theresa Mayová dověděla o nepovedeném testu rakety Trident. Britská premiérka to popírala ještě den před tím, než to přiznal úřad.

Jan 23

Británie chce aktivně pomáhat průmyslu. Mayová požaduje užší spolupráci firem výměnou za vládní podporu

Britská premiérka Theresa Mayová chce pomáhat průmyslu. Jejím cílem je zvýšení produktivity a stimulace investic do technologií, výzkumu a vývoje.

Jan 18

Takže brexit natvrdo. Premiérka Mayová odmítá polovičatá řešení

E15.cz open event

Tvrdý rozchod bez polovičatých řešení. S tím se rozhodla britská vláda jít do rozhovorů s Bruselem o takzvaném brexitu.