English

Indové dopravili první českou nanodružici na oběžnou dráhu

Týden.cz / Věda 8 sources

Indická raketa PSLV-C38 v pátek časně ráno vynesla na oběžnou dráhu kolem Země první českou technologickou nanodružici VZLUSAT-1.

Indická raketa vynesla do vesmíru první českou nanodružici. Otestuje dalekohled či materiál pro plášť kosmických lodí

IHNED.cz / Domácí

Raketa PSSLV-C38 byla vypuštěna z indického kosmodromu. Na oběžnou dráhu vynesla první českou technologickou nanodružici VZLUSAT-1.

Raketa vynesla na oběžnou dráhu první českou družici

Echo24.cz / Svět

Indická raketa PSLV-C38 v pátek časně ráno vynesla na oběžnou dráhu kolem Země první českou technologickou družici VZLUSAT-1. Na svých internetových stránkách o tom informoval český Výzkumný a zkušební letecký ústav, který tento satelit…

Indové dopravili do vesmíru první český technologický satelit

ČeskéNoviny.cz

Dillí/Praha - Indická raketa PSLV-C38 dnes časně ráno SELČ vynesla na oběžnou dráhu kolem Země první českou technologickou družici VZLUSAT-1. Na svých internetových stránkách o tom...

První česká technologická družice vzlétla do vesmíru i se slovenskou

Novinky.cz

Z indického kosmodromu Sriharikota odstartovala v pátek ráno raketa PSLV-C38, která vynesla na oběžnou dráhu první slovenskou umělou družici nazvanou skCUBE, informovala o tom Slovenská organizace pro vesmírné aktivity (SOSA). Současně s…

Další česká družice ve vesmíru

21stoleti.cz

V pátek 23. června 2017 v ranních hodinách byla na oběžnou dráhu Země pomocí indického raketového nosiče PSLV-C38 dopravena česká nanodružice VZLUSAT-1. Raketa odstartovala z indického kosmodromu SDSC (Satish Dhawan Space Centre) v 5:59…

Top Related Stories
22

Jun 26

Česko má ve vesmíru první technologickou nanodružici

Praha - Česko má ve vesmíru svou první technologickou nanodružici. Satelit VZLUSAT-1, který v pátek na oběžnou dráhu kolem Země vynesla indická raketa PSLV-C38, funguje správně a vědci jsou s ním v kontaktu.

Jun 23

Indové dopravili první českou nanodružici na oběžnou dráhu

Indická raketa PSLV-C38 v pátek časně ráno vynesla na oběžnou dráhu kolem Země první českou technologickou nanodružici VZLUSAT-1.

Jun 23

Česko má ve vesmíru první nanodružici, vynesla ji tam indická raketa.

iROZHLAS open event

Indická raketa vynesla na oběžnou dráhu kolem Země první českou technologickou družici VZLUSAT-1 společně s 29 dalšími nanosatelity ze 14 zemí.

Jun 23

První slovenská družice vzlétla do vesmíru

Novinky.cz open event

Z indického kosmodromu Sriharikota odstartovala v pátek ráno raketa PSLV-C38, která vynesla na oběžnou dráhu první slovenskou umělou družici nazvanou skCUBE. Informovala o tom Slovenská organizace pro vesmírné aktivity (SOSA).