English

Video: Jak rozbít okno auta za pouhou sekundu

Auto.cz

Přemýšleli jste někdy, jak se po havárii dostat z auta se vzpříčenými dveřmi? Rozbít okno není zase tak snadné, jak možná čekáte...

More from Auto.cz

Aug 5

Jak bojovat s vedrem v autě: Vychlaďte saunu!

Auto.cz

Auto odstavené na nekrytém parkovišti třeba u pláže se dokáže pořádně rozpálit. Testovali jsme, jak z něj co nejefektivněji učinit opět místo pro život.

Jul 31

Víte, co znázorňují kontrolky v autě? Připomeňte si ty nejdůležitější!

Auto.cz

Přístrojový štít informuje o řadě nezbytných informací. Řidič s nimi ale musí umět naložit, a pokud mu nedojde jejich význam, může to vést k výraznému omezení životnosti auta.

Apr 19

Praha bude nakupovat nové sanitky. Na kolik přijde jedna?

Auto.cz

Pražští radní schválili obnovu vozů pražské záchranné služby do roku 2021. Letos by měli záchranáři koupit pět vozů, od roku 2018 by jich měli nakupovat 15 ročně. Předpokládaná cena jednoho auta je 4,7 milionu korun.

Mar 26

Vyzkoušeli jsme brýle pro virtuální realitu: Budeme takhle nakupovat nová auta?

Auto.cz

Doba virtuální reality je tady. Možná takto v budoucnu budeme nakupovat auta. Vyzkoušeli jsme zařízení za dvě stovky, které promění váš telefon v bránu do další dimenze.

Feb 24

Horacio Pagani nakupuje u konkurence. Pořídil Ferrari F12tdf

Auto.cz

Zakladatel a ředitel firmy Pagani Automobili zřejmě netrpí záští vůči konkurenci ze sousedství, nechal Ferrari slušně vydělat pořízením F12tdf.

Feb 22

PSA chce ještě nakupovat. O koho se zajímá tentokrát?

Auto.cz

Francouzská automobilová skupina PSA Group, která nyní jedná o převzetí evropského konkurenta Opel, se zajímá rovněž o koupi malajsijské automobilky Proton.

Feb 21

Pražští strážníci nakupují nová auta. Většinou jde o Hyundaie...

Auto.cz

Pražští strážníci nakoupí 66 nových aut za 25 milionů korun. Většina bude značky Hyundai, dále sedm minibusů a tři užitkové vozy Volkswagen a dvě dodávky Ford. Výběr dodavatelů pro obnovu vozového parku dnes schválili radní.

Feb 20

V Brně hořela v noci tři auta. I mercedes za milion

Auto.cz

Brněnští hasiči museli dnes v noci po 3:00 likvidovat požár tří osobních aut ve Francouzské ulici ve vyloučené lokalitě.

Feb 2

Pražští strážníci budou nakupovat nové motorky. Kolik a za kolik?

Auto.cz

Pražská městská policie připravuje veřejnou zakázku na nákup 44 nových motocyklů. Předpokládaná hodnota zakázky je zhruba devět milionů korun. V rozhovoru s ČTK to řekl ředitel strážníků Eduard Šuster.

Dec 10

Video: Jak rozbít okno auta za pouhou sekundu

Auto.cz

Přemýšleli jste někdy, jak se po havárii dostat z auta se vzpříčenými dveřmi? Rozbít okno není zase tak snadné, jak možná čekáte...

Nov 13

Kontrolky v autě: Víte, co v zimě nejčastěji svítí a proč?

Auto.cz

Zima je za dveřmi. Jako taková klade zvýšené nároky nejen na organismus lidí, nýbrž i na techniku. Jak okolní teploty klesají, častěji se rozsvěcují některé kontrolky v přístrojovém štítu, které v létě vidíte jen zcela výjimečně.

Nov 6

Co všechno si soutěžák zvládne opravit na autě? Je toho hodně!

Auto.cz

Jezdci a navigátoři v rallye musí umět více než jen ovládat auto. Pokud přijde technický problém, měli by si umět poradit. O jejich schopnostech jsme se přesvědčili.

Oct 28

Nejrychlejší jízda v autě po dvou kolech! Kolik je nový rekord?

Auto.cz

Máme tu nový světový rekord v nejrychlejší jízdě autem po dvou kolech. Ten předešlý byl v platnosti dlouhých 19 let.

May 31

Kontrolky v autě: Znáte jejich význam?

Auto.cz

Co který symbol na palubní desce znamená, jsme psali již několikrát. Nyní si některé zejména důležité symboly připomeneme a pokusíme se přidat i nějaké méně známé.

Apr 4

ÚS odmítl stížnost muže potrestaného za ohrožení auta na D1

Auto.cz

Šestiletý trest vězení pro Christa Dimitrova Klisurova za ohrožení posádky osobního auta na D1 je definitivní. Ústavní soud (ÚS) odmítl mužovu stížnost.

Oct 31

Děti v autě: Otázka za 4 body

Auto.cz

Jedny z nejčastějších dotazů, které nám do redakce zasíláte, se točí kolem poutání dětí. Podívali jsme se na ně podrobně.

Oct 16

Deset otravných věcí, které ve svém novém autě určitě nechcete

Auto.cz

Dnešní vozy jsou plné podpůrných elektronických systémů, které ale občas mohou být docela k vzteku. Přinášíme přehled těch, které bychom nejraději smetli z povrchu zemského.

Jul 19

Francie zakazuje kouření v autě v přítomnosti nezletilých osob

Auto.cz

Legislativa ve Francii zakazuje kouření v autě, pokud vezete děti. Za porušení hrozí pokuta.

Jul 17

Pes v autě: Jak přepravovat čtyřnohé miláčky

Auto.cz

Psa lze v autě přepravovat různě. Pokud to ale má být bezpečné a pro pejska pohodlné, potřebujete k tomu speciální příslušenství. Jeho druhou předností je fakt, že se nemusíte bát, že vám pes umaže interiér.

Feb 9

Před 50 lety zemřel Josef Sodomka, muž, který oblékal auta

www.auto.cz

Jeden z nejvýznamnějších českých karosářů Josef Sodomka mladší zemřel před půl stoletím, 9. února 1965 ve Vysokém Mýtě.