Trendy
válka na Ukrajině Výměna manželek 2024 MS v hokeji 2024 Survivor 2024 - aktuálně

Jindřich Forejt (43) bojuje o život v nemocnici: Jiří Ovčáček ho omylem pohřbil

Jindřich Forejt (43) bojuje o život v nemocnici: Jiří Ovčáček ho omylem pohřbil
Zdroj: profimedia.cz
smutná zpráva
Bývalý prezidentský protokolář Jindřich Forejt dnes zemřel v nemocnici. Bylo mu 43 let. O jeho úmrtí informovali prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček (42) a exministr kultury Daniel Herman (57), akorát se spletli. Oba svá tvrzení odvolali. Nedávno také odborník na protokolární záležitosti prodělal onemocnění covid-19.

Ovčáček se k úmrtí Forejta vyjádřil na twitteru. "Prosím o modlitbu za Jindřicha Forejta, který dnes opustil tento svět. Jindro, děkuji," uvedl prezidentův mluvčí ke smrti bývalého spolupracovníka. Oba pánové ale své tweety posléze smazali s tím, že Forejt neumřel.

O úmrtí informoval i Herman "V různých pozicích jsme se řadu let potkávali. I když naše setkávání bylo často dosti komplikované, skláním se před majestátem smrti a přeji zesnulému lehké odpočinutí," uvedl na twitteru. ČTK řekl, že ho o skonu bývalého hradního protokoláře informoval známý, který byl v kontaktu s motolskou nemocnicí.

Podle zdroje portálu Blesk postihly Jindřicha Forejta vážné zdravotní komplikace, a to mrtvice a zřejmě i akutní krvácení do mozku. Stačil si ovšem přivolat záchranku, která ho údajně odvezla do nemocnice, kde pak ležel v umělém spánku. Do toho všeho navíc před několika dny Forejt zjistil, že prodělal koronavirus. „Minulý pátek říkal, že byl na testech a že mu vyšly tak, že podle protilátek ho už měl prodělaný v minulosti. Do toho vtipkoval, že ho brní ruka a že v ní nic neudrží,“ řekl Blesku zdroj, který nechtěl být jmenován.

Odborník na etiketu

Forejt se narodil v říjnu 1977 v Karlových Varech. V Kanceláři prezidenta republiky byl zaměstnán od roku 2002, odbor protokolu vedl od roku 2004 až do roku 2016. Během této doby si vydobyl pověst odborníka na etiketu a protokolární záležitosti. Funkci z osobních a zdravotních důvodů opustil krátce poté, co se v médiích objevilo neověřené kompromitující video.

Forejt ve funkci ředitele hradního protokolu zažil prezidenty Václava Klause (79) (79) a Miloše Zemana (76) (76). K oběma ho pojil blízký vztah. Po skončení v pozici protokoláře měl být jmenován velvyslancem ve Vatikánu, což se ale nestalo. V únoru 2017 nastoupil jako zaměstnanec do Institutu Václava Klause.

Bývalý státní úředník Jindřich Forejt se již v minulosti musel léčit s koronavirem. Po mrtvici skončil v nemocnici v umělém spánku. Bývalý protokolář na Hradě působil 14 let.

Další rána pro Veronicu Biasiol. Po vlně hejtů během Miss jí ublížila vlastní maminka. Kráska přiznala velké zklamání

Související články

Další články

Nejnovější kauzy