Trendy
válka na Ukrajině Iveta Bartošová Výměna manželek 2024 Survivor 2024

Česká televize připravila dvě vánoční pohádky. Silvestra diváci oslaví s Jiřinou Bohdalovou

Anna Fialová a Marek Adamczyk coby princezna a princ.
Zdroj: se souhlasem ČT/Zuzana Pachova
+ Další 3 fotografie
program

Diváci České televize se mohou těšit na novou štědrovečerní pohádku Jak si nevzít princeznu, ve které si ústřední dvojici zahrají herci Anna Fialová a Marek Adamczyk. Pro diváky je také připravená nová pohádka ve znakovém jazyce s názvem O kouzelné rybí kostičce, ve které se představí neslyšící herci. Na silvestra se diváci mohou těšit na Největší flám s Jiřinou Bohdalovou a Nový rok uzavře minisérie Mariie Terezie pátým, finálním dílem.

Štědrovečerní pohádka

Ústředním postavám pohádky Jak si nevzít princeznu byla předpovězená budoucnost svatby s člověkem, kterého nemohou vystát. Princezna Josefína (Anna FIalová) a princ Leopold ( Marek Adamczyk) jsou spojení pouze touto předpovědí, které se chtějí zbavit. A tak se pomocí ukradených kouzelných hodinek společně vrátí do doby, kdy se princ narodil, aby zabránil sudičkám pronést onu věštbu. Jenže netuší, co tím všechno způsobí.

Princezna Josefína má v sobě živelnost a rebelství, jedná rychleji, než přemýšlí. "Nejlépe fungují vedle sebe, nejzábavnější jsou ve střetu," říká Marek Adamczyk a Anna Fialová jej doplňuje. "Celou dobu se snaží svatbě zabránit. Samozřejmě to ale představuje takové to, co se škádlívá, to se rádo mívá."

O kouzelné rybí kostičce

Tradicí České televize je i pohádka ve znakovém jazyce. V příběhu O kouzelné rybí kostičce se v rolích představí neslyšící herci. Chybět ale nebudou skryté titulky ani dabing. "U neslyšících dětí hned naše první pohádka vzbudila velký ohlas a přání pokračovat v této tradici. A letos toto přání plníme rádi už posedmé," popisuje scénáristka Alexandra Vebrová.

Největší flám s Jiřinou Bohdalovou

Silvestr diváci České televize stráví ve společnosti oblíbených zábavných pořadů. Připraven je také jedinečný silvestrovský pořad a oslava 90. narozenin legendární české herečky. Největšího flámu s Jiřinou Bohdalovou se zúčastní například Lucie Bílá, Marek Eben, Boleslav Polívka, Hana Zagorová nebo Milan Kňažko.

Nový rok pak uzavře finální díl příběhu rakousko-uherské panovnice Marie Terezie. Hlavní hrdinku si tentokrát zahrála herečka Ursula Straussová. Z českých herců se diváci mohou těšit na Vojtěcha Kotka, Davida Švehlíka,Tatianu Pauhofovou nebo Igora Bareše. Novinky Česká televize zveřejnila ve svém presskitu.

Další rána pro Veronicu Biasiol. Po vlně hejtů během Miss jí ublížila vlastní maminka. Kráska přiznala velké zklamání

Související články

Další články

Nejnovější kauzy