Trendy
válka na Ukrajině Výměna manželek 2024 MS v hokeji 2024 Survivor 2024 - aktuálně

ZOH v Pekingu: České hokejistky neoplývají jen talentem, ale i krásou

ZOH Peking 2022: České hokejistky jsou talentované i krásné zároveň
Zdroj: koláž eXtra.cz/Se svolením Sáry Čajanové/Terezy Vanišové/Sammy Kolowratové
+ Dalších 21 fotografií
ZOH Peking 2022

České hokejistky si úvodním zápasem na olympiádě v Pekingu připsaly hned několik prvenství. Jednak si odbyly historickou premiéru pod pěti kruhy a zároveň dosáhly prvního vítězství, když porazily domácí Čínu poměrem 3:1. České hráčky ale neoplývají jen talentem, jsou také velmi krásné, jak se můžete přesvědčit v galerii.


České hokejistky porazily v Pekingu v historické premiéře na olympijských hrách Čínu 3:1. Góly daly Tereza Radová, Denisa Křížová a Michaela Pejzlová. Češky si tak připsaly historicky první výhru na turnaji pod pěti kruhy a řada sportovních novinářů je řadí mezi černé koně olympiády.

Postupně se v základní skupině budou muset vypořádat se Švédskem, se kterým hrají v sobotu, následně také s Dánskem a Japonskem. Pro postup do čtvrtfinále se Češky musí umístit nejhůře do třetího místa, k čemuž by jim měla stačit ještě jedna výhra.

Tým vedený trenérem česko-amerického původu Tomášem Pacinou ukazuje už několik let velkou sílu. Důkazem je úspěšná kvalifikace na olympiádu v Pekingu, což se českým hokejistkám podařilo poprvé v historii. Velký podíl na tom má fakt, že značná část reprezentantek působí v kvalitních zahraničních ligách nebo jsou jimi odchované.

To je třeba případ Lenky Serdar, rodačky z amerického Lixingtonu. Ta v mládí strávila čtyři roky v NCAA, kde patřila k nejlepším hráčkám Cornellovy univerzity. Čtyřiadvacetiletá útočnice se ale v roce 2019 přestěhovala do Evropy a hrála v Německu. V tamní soutěži ovládla kanadské bodování a následně přestoupila do Česka, odkud se přesunula do Finska. Nakonec zakotvila ve švédském Linköpingu.

Hráčka s urozeným původem

Tahounkou týmu by měla být Samantha Kolowratová. Pětadvacetiletá reprezentantka pochází z krakovské větve šlechtické rodiny Kolovratů, má tedy "urozený" původ. Zároveň má český i americký pas, protože tatínek je napůl Američan. Maminku má pro změnu z Koreje. Sammy, jak se hráčce zkráceně přezdívá, studovala v USA, kde hrála v univerzitních barvách Burlingtonu. Dokonce nahlédla i do zámořské nejvyšší soutěže NWHL, kde nastoupila na pár zápasů za tým Metropolitan Riveters v New Jersey. Nakonec ale kvůli covidu odešla do Evropy a nyní hraje ve Švédsku.

Obvykle bývají pro české diváky jedním z hlavních tahounů olympiády naši hokejisté, tentokrát se ale vyplatí věnovat pozornost i ženám. Jejich reprezentační tým má totiž potenciál dokázat velké věci a medaile není takovou utopií, jak by se možná mohlo někomu zdát.

Další rána pro Veronicu Biasiol. Po vlně hejtů během Miss jí ublížila vlastní maminka. Kráska přiznala velké zklamání

Související články

Další články

Nejnovější kauzy