Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Otřesné video týraného chlapce, který utekl před násilím vlastní matky. Zoufale prosil sousedy, ať zavolají policii

+ Dalších 55 fotografií

V souvislosti s odsouzením youtuberky Ruby Franke, která měla týrat čtyři ze svých šesti dětí, se objevila také děsivá videa, která odhalují, jak celý případ vyšel na veřejnost. Jedno z nejsilnějších videí zachycuje moment, kdy se dvanáctiletému týranému synovi podaří utéci a jde pro pomoc k sousedům. I přes situaci, ve které byl, zůstal nezvykle klidný.

Na záběrech z kamery na dveřích je vidět vyhublý chlapec, který nesměle přichází ke dveřím domu. Zvoní, ale nejprve nikdo neodpovídá. Chlapec tedy zklamaně odchází, nicméně najednou ho automat vyzve, aby majitelům zanechal vzkaz. To ale ignoruje. Vtom však cvaknou dveře a sousedé otevírají, syn influencerky Ruby Franke se tak vrací. Video zveřejnil washingtonský státní návladní.

Děsivá návštěva u sousedů

Navzdory svému stavu zůstává až neobvykle skromný a klidný. "Říkal jsem si, jestli byste mi mohli udělat laskavost. Vezměte mě prosím na nejbližší policejní stanici," říká sousedům. Když se ho zeptají proč, chlapec odpoví jen krátce, jako by o nic nešlo. "Je to jen osobní záležitost," říká sousedům. Ti pak šokovaně odhalí, že chlapec je podvyživený a má kotníky a zápěstí ovázané lepící páskou.

Sousedé na nic nečekali a zavolali policii. "Je hladový a má žízeň," říká muž v telefonátu, který zveřejnil deník Page Six. Vyšetřování pak nabralo rychlý spád a policisté se rozjeli do domu, který youtuberka obývala spolu se svou náboženskou poradkyní Judi Hilderbandt. Ta od soudu odešla se shodným třicetiletým trestem jako Franke.

Rychlá záchranná akce

"Orgány činné v trestním řízení se po příjezdu dozvěděly, že v domě paní Hilderbandt zůstalo potenciálně více dětí a že jsou ohroženy. Policisté zareagovali v domě paní Hildebrandt, zatkli ji a provedli prohlídku jejího rozsáhlého majetku, kde našli devítiletou dceru paní Franke, ochromenou a schovanou ve skříni," napsal návladní ve své zprávě. Obě ženy byly okamžitě vzaty do vazby a k týrání se přiznaly.

"Vyšetřování zjistilo, že náboženský extremismus motivoval paní Franke a paní Hildebrandt k tomu, aby způsobily toto strašné zneužívání. Zdálo se, že ženy plně věří, že zneužívání, které způsobily, bylo nezbytné k tomu, aby děti naučily, jak správně činit pokání za vymyšlené „hříchy“ a jak vyhánět zlé duchy ze svých těl," uvádí státní zástupce. Soud je odsoudil ke třiceti letům vězení, což jsou ve státě Utah maximální tresty za jejich zločiny.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy