Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

První miss Ivana Christová si prošla peklem. Kvůli figuře hladověla, denně cvičila čtyři hodiny

+ Dalších 13 fotografií

Ivana Christová byla úplně první dívka, která vyhrála titul Miss Československo v roce 1989. Na moment, kdy získala korunku pro královnu krásy, však nevzpomíná v nejlepším. Tenkrát to pro diváky bylo velké překvapení a Ivanu vypískali, představovali si totiž na jejím místě někoho jiného. To ale Christová rychle hodila za hlavu a díky výhře se mohla například podívat do zahraničí, kde sklidila další úspěchy. Dnes je kromě maminky také babičkou a na všechno si vystačí sama, jak řekla v rozhovoru pro eXtra.cz.

Ivana Christová svou výhru v Miss Československo oplakala. Nebyly to ale slzy radosti. S rozhodnutím poroty totiž nesouhlasili přítomní diváci, kteří si na jejím místě představovali Češku Janu Hronkovou. Že však Christová nebyla zvolena náhodou, potvrdilo i to, že sklízela úspěchy po celém světě a díky Miss se podívala například do Japonska nebo Karibiku.


"Uběhlo 35 let a já na to vzpomínám velmi pěkně. Všechno se změnilo, trendy, krásy, nějaké požadavky. My jsme byly ještě takové syrové, bylo to více naturalistické. Co je mi dnes trošku líto, je, že se vytratila jistá individualita, ta jedinečnost," zavzpomínala Christová, která tak zhodnotila dnešní nároky na dívky.

Kila navíc jí sluší

Ivana Christová se za ta léta dost změnila, nabrala nějaká ta kila navíc a už se jí nikdy nepodařilo je shodit. To jí ale nevadí, naopak je se svou postavou naprosto smířená a rozhodně umí své křivky prodat. Když byla ale mladá, nemohla si to dovolit. Agentury na své modelky byly dost přísné. "Dříve nebylo co hubnout. K tomu profesionálnímu modelingu patřil úplně jiný režim. Čtyři hodiny denně cvičit, byla to řehole. Tenkrát v tom roce 1989 nikdo nevěděl, že má jíst pětkrát denně a hlavně co. Několikrát jsme možná i trošku hladověly a pily jen vodu, což možná poškodilo trochu ten metabolismus," směje se Christová, která má již dospělou dceru Danielu.


Dcera zůstává u kosmetiky

Bývalá modelka otěhotněla velmi rychle. Zamilovala se do Daniela Ubauda, který měl francouzsko-vietnamské kořeny. Jejich láska ovšem zkrachovala ani ne rok po narození dcery. Ivana pak byla matka samoživitelka a rozjela podnikání s kosmetickou značkou, s níž spolupracuje již 19 let.

Redakce eXtra.cz Ivanu Christovou potkala na oslavě 35. výročí od první Miss, kam dorazila právě se svou dcerou Danielou. Tu však soutěž krásy vůbec nezajímá. "Tuto otázku dostávám hodně často, ale ne. Měla jsem přísnou výchovu a šla jsem jiným směrem. I tak se to týká krásy, ale z jiného konce," dodala na závěr mladá kráska, která podniká společně se svou maminkou v kosmetice.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy