Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Alena Schillerová promluvila o vztahu s Babišem. Zprávy si vyměňují od brzkého rána, volají si i večer

+ Dalších 9 fotografií

Exministryně financí a poslankyně Alena Schillerová v pořadu eXtra Host promluvila o svém vztahu s předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem. "Stalo se mi úplně běžně, že jsme si volali v jedenáct večer nějakou pracovní věc. On ale vždy napíše, jestli může zavolat. Má vštípené zásady slušného vychování. Ráno volá nejdřív v šest," popsala Schillerová, jak probíhá běžný den mezi ní a Babišem.

Poslankyně Alena Schillerová zavzpomínala na to, jaké byly první minuty setkání se šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem. "První setkání pamatuju docela přesně. Já jsem nastoupila, řekli jsme si, co a jak. On mi tehdy řekl: Je mi jedno, jestli jste žena, nebo muž, jestli jste stará, nebo mladá, mě zajímá výkon," vzpomínala Schillerová v pořadu eXtra Host.

Schillerová Babiše chválila

Podle svých slov nikdy neplánovala jít do politiky, nebyl to její cíl. S Andrejem Babišem si však záhy sedli. "Říkala jsem si, konečně mám tempo, které mně pracovně vyhovovalo. Jeho workoholismus mi vyhovoval," uvedla.

Jako šéf je prý Babiš příjemný. "Je velmi náročný šéf, ale je náročný i na sebe. Já jsem ale taky náročná a naše povahy se v tomto potkaly. Nikdy ke mně nebyl nespravedlivý. K ženám se chová galantně," řekla politička.

Doporučené video: Celý rozhovor s Alenou Schillerovou


Následně popsala typický pracovní den s Babišem. "Stalo se mi úplně běžně, že jsme si volali v jedenáct večer nějakou pracovní věc. On ale vždy napíše, jestli může zavolat. Má vštípené zásady slušného vychování. Ráno volá nejdřív v šest," uvedla Schillerová. Sama prý chodí spát kolem půlnoci a vstává před šestou.

"Někdy jsme vedli vzrušenou debatu. Není to ale tak, že musí být vždy po jeho. On naslouchá, a když ho přesvědčíte, tak na vás dá. Když za něčím jde, tak to chce prosadit, ale nesetkala jsem se s tím, že by nenaslouchal, ale aby vám naslouchal, musíte si to odpracovat," popsala dále jejich vztah. Ten je prý ryze pracovní.

Zároveň si s Babišem stále vykají. "Zažila jsem dva lidi, se kterými si tykal, ti byli z hluboké minulosti," dodala poslankyně.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy