Čtěte pozorně: Andrej Babiš nám řekl tato zásadní slova o Miloši Zemanovi. Máme totiž tři roky od volby prezidenta

26.01.2016 12:15 | Zprávy

Dnes, tedy 26. ledna, uplynuly tři roky od zvolení Miloše Zemana prezidentem republiky. Andrej Babiš nám pár slovy zhodnotil Zemanovo dosavadní působení ve funkci.

Čtěte pozorně: Andrej Babiš nám řekl tato zásadní slova o Miloši Zemanovi. Máme totiž tři roky od volby prezidenta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman a ministr financí Andrej Babiš demonstrativně rozstříhali státní dluhopis na 4 miliony korun.

Miloš Zeman byl prezidentem republiky zvolen v druhém kole prezidentské volby 26. ledna 2013. Získal 2 717 405 hlasů, což znamenalo 54,8 procenta odevzdaných hlasů. Poražený Karel Schwarzenberg obdržel 2 241 171 hlasů (45,19 procenta).

Miloš Zeman 8. března 2013, den po skončení druhého volebního období Václava Klause, složil ve Vladislavském sálu Pražského hradu slavnostní slib a svým podpisem pod slibem se stal třetím prezidentem České republiky.

Volba prezidenta republiky konaná ve dnech 11.01. – 12.01.2013

Veřejnost Zemanovi důvěřuje

ParlamentníListy.cz se dotázaly politiků, jak tři roky od Zemanova zvolení hodnotí jeho dosavadní působení ve funkci prezidenta republiky.

„Myslím si, že dokázal překonat pokles popularity a dnes má většinovou podporu ve společnosti, která mu důvěřuje, což je dostatečné vysvědčení pro jeho uplynulé tři roky ve funkci. Cením si na něm jeho upřímnosti ve vztahu k uprchlické krizi. Nebojí se říkat věci, na které některá česká média a politici reagují s opovržením a označují je za xenofobní. Přitom on hájí pouze zájmy české veřejnosti, která se bojí agrese a problémů, které mohou s uprchlickou krizí přijít i k nám,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz první vicepremiér, předseda hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš.

„Pan prezident je také zkušený politický rutinér, velký rétor a glosátor a někdy i provokatér. Občas tím zbytečně rozděluje společnost. Mám ale pocit, že je to prezident, kterému jde o český národ a shoduji se s ním v klíčových názorech na aktuální témata. Souhlasím s jeho pohledem na uprchlickou krizi a jsem rad, že podporuje politiku vlády a její snahu narovnat podmínky při výběru daní,“ dodal Babiš.  

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

minimální mzda

Dobrý den, tvrdíte, že by měla existovat v EU shodná minimální mzda. Jaká by podle vás měla být? A kdo by ji měl garantovat? Protože asi ne každý zaměstnavatel u nás si může dovolit vyplácet stejné mzdy jako na západ od nás. A ta minimální mzda by se týkala všech zemí EU nebo jen těch, co mají Euro...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Česko. Ostrov pracujících starců.“ Schillerová ve Sněmovně trhala Jurečkovy důchody

18:17 „Česko. Ostrov pracujících starců.“ Schillerová ve Sněmovně trhala Jurečkovy důchody

V Poslanecké sněmovně v úterý probíhá další z jednání o vládní důchodové reformě, kterou opozice tvr…