Trendy
válka na Ukrajině Iveta Bartošová Výměna manželek 2024 Survivor 2024

Prezident Miloš Zeman: Ruský článek o okupaci v roce 1968 napsal šílenec. Ať se od něj Rusko distancuje!

Prezident Miloš Zeman: Ruský článek o okupaci v roce 1968 napsal šílenec. Ať se od něj Rusko distancuje!
Zdroj: profimedia.cz
Ruský novinář schvaloval okupaci Československa v roce 1968. Prezident Miloš Zeman (73) autora textu označil za šílence. Roztržka by ale podle českého prezidenta neměla mít vliv na vztahy obou zemí.

Miloš Zeman je na státní návštěvě v Rusku a čelí provokaci. Na webu ruské armádní televize Zvezda vyšel článek, že Československo okupaci v roce 1968 potřebovalo, jinak hrozil chaos.

"Vstup vojsk do Československa nedovolil Západu uskutečnit státní převrat podle technologie uskutečněné za 'sametových' revolucí a zachoval na více než 20 let život v míru za souhlasu všech národů Varšavské smlouvy," tvrdí autor textu Leonid Maslovskij.

Prezident ČR Zeman se proti článku ohradil. Prý jde o urážku našeho národa. Zeman se domnívá, že jde o úmyslnou ruskou provokaci. Spolupráce obou zemí by ale podle Zemana měla pokračovat.

"Jeden novinářský blázen nemůže spolupráci narušit," uvedl Zeman. Prezident ČR se má dnes (ve středu) sejít s Dmitrijem Medveděvem. Bude po něm chtít, aby se od článku distancoval.

Další rána pro Veronicu Biasiol. Po vlně hejtů během Miss jí ublížila vlastní maminka. Kráska přiznala velké zklamání

Související články

Další články

Nejnovější kauzy