‚Byla to neuvěřitelná série.‘ James dovedl Cleveland počtvrté za sebou do finále NBA

LeBron James dovedl počtvrté za sebou Cleveland do finále NBA. Basketbalisté Cavaliers vyhráli s přispěním 35 bodů svého lídra rozhodující sedmý zápas v Bostonu 87:79 a ukončili domácí neporazitelnost Celtics v letošním play-off. James si zahraje finále celkově už podeváté a osmým rokem v řadě.

Boston Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

LeBron James

LeBron James | Foto: David Butler II-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

O druhém finalistovi mezi Houstonem a obhájcem titulu Golden State se rozhodne v pondělí v Houstonu, neboť i poslední série Západní konference je po šesti zápasech vyrovnaná. Pokud by klíčový čtvrtý bod získal tým Golden State, série o mistra NBA bude mít stejné složení už čtvrtou sezonu za sebou.

Cleveland porazil Boston i díky 46 bodům Jamese, o finalistovi NBA rozhodne sedmý zápas

Číst článek

Třiatřicetiletý James odehrál v neděli v Bostonu celý zápas a k 35 bodům přidal 15 doskoků a devět asistencí. Celtics poprvé v historii ztratili sérii, v níž vedli 2:0 na zápasy.

„Byla to neuvěřitelná série. Nedali nám jediný míč nebo koš zadarmo. První dvě venkovní utkání jsme jasně prohráli, ale doma jsme se dokázali vrátit a teď můžeme slavit,“ radoval se James v útrobách haly TD Garden. Finále zámořské ligy bylo bez něj naposledy v roce 2010, a to zásluhou právě Bostonu. Letos stejný klub jednoho z nejlepších hráčů všech dob nezastavil.

Sedmý duel byl nejvyrovnanější z celé série. A to Cavaliers nastoupili bez druhé hlavní opory Kevina Lovea, tentokrát ho ale zastoupili ostatní členové základní pětky. James ve svém stém utkání v sezoně ani jednou nestřídal a odehrál plných 48 minut. „Je neuvěřitelný,“ prohlásil kouč Bostonu Brad Stevens.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme