V Sydney dojde na české finále, Kvitová si o titul zahraje s Plíškovou

Z turnaje v Sydney odjede s titulem česká tenistka. Karolínu Plíškovou, která v semifinále porazila Němku Angelique Kerberovou 6:3 a 6:2, ve finále vyzve další česká hráčka Petra Kvitová. Turnajová dvojka si poradila s bulharskou obhájkyní titulu Cvetanou Pironkovovou 7:5 a 6:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová v Sydney oplatila Bulharce Cvetaně Pironkovové vyřazení z loňského roku

Petra Kvitová v Sydney oplatila Bulharce Cvetaně Pironkovové vyřazení z loňského roku | Zdroj: ČTK

Kvitová sice ztratila hned své první podání, ale ztrátu smazala a za stavu 6:5 sebrala bulharské soupeřce podruhé podání. Druhá sada už byla zcela v režii světové čtyřky. Za stavu 5:1 podávala na vítězství a druhým proměněným mečbolem ukončila set i celý duel.

Čtyřiadvacetiletá Kvitová postoupila do finále dvouhry na okruhu WTA už podvacáté v kariéře a proti Plíškové bude útočit na patnáctý titul. „Karolína hraje výborně a na finále se těším. Bude to proti krajance trochu jiné, poznaly jsme se více při finále Fed Cupu. Má tady výborné výsledky, takže si musím dát pozor,“ řekla Kvitová.

Plíšková mohla v duelu s Kerberovou získat první set už v osmém gamu, ale setbol nevyužila. Mrzet ji to ale nemuselo, protože proměnila ten druhý při svém podání.

Ve druhé sadě sebrala dvaadvacátá hráčka světa Kerberové hned dva servisy v řadě a set získala po ještě jednoznačnějším průběhu. „Odehrála jsem výborný zápas,“ pochvalovala si 22letá Plíšková na kurtu po svém prvním postupu do finále turnaje WTA kategorie Premier.

Veselý má druhou šanci

V novozélandském Aucklandu se dařilo i Jiřímu Veselému, který si ve čtvrtfinále poradil s Američanem Donaldem Youngem 6:2 a 6:3 a podruhé v kariéře prošel na okruhu ATP mezi čtveřici nejlepších.

První set získal jednadvacetiletý český tenista za 27 minut, do problémů se dostal jen v šestém gamu druhé sady, kdy čelil třem bejkbolům. Všechny ale odvrátil a následně se sám dostal do brejku. Za stavu 5:3 prorazil Youngovi už počtvrté servis a duel ukončil prvním proměněným mečbolem.

Loni v květnu se Veselý v Düsseldorfu do finále neprobojoval, letos bude mít druhý pokus. Semifinálovým soupeřem 63. hráče světového žebříčku bude na Novém Zélandu Jihoafričan Kevin Anderson.

Tenisový turnaj mužů a žen v Sydney (tvrdý povrch):
Ženy – dvouhra, semifinále:
Karolína Plíšková (ČR) - Kerberová (5-Něm.) 6:3, 6:2, Kvitová (2-ČR) - Pironkovová (Bulh.) 7:5, 6:1.

Tenisový turnaj mužů v Aucklandu (tvrdý povrch, dotace 519 395 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Veselý (ČR) - Young (USA) 6:2, 6:3.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme