Cecchinato čelil obvinění kvůli zmanipulování zápasů, teď senzačně postoupil do semifinále French Open

Na grandslamových turnajích nikdy předtím nepřešel první kolo, ale teď už je v semifinále. Italský tenista Marco Cecchinato je zřejmě největší senzací Roland Garros a teď naposledy se o tom přesvědčil i mnohonásobný šampion Srb Novak Djoković.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marco Cecchinato po senzačním postupu do semifinále French Open.

Marco Cecchinato po senzačním postupu do semifinále French Open. | Foto: Michel Euler | Zdroj: AP/ČTK

Hodně dlouhý a napínavý tie-break čtvrtého setu, po kterém se rodák z Palerma radoval z nečekaného postupu, nabídl snad všechno, co může tenisový zápas mít. Emoce, tu nejurputnější obranu i nejodvážnější útok, těsné míče a velké zvraty. Ostatně taková byla i celá dosavadní kariéra pětadvacetiletého Itala.

Marco Cecchinato senzačně porazil Novaka Djokoviče, v semifinále Roland Garros ho čeká Dominic Thiem

Číst článek

Před dvěma roky ho leckdo mohl považovat za podvodníka, italská tenisová federace ho tehdy potrestala za zmanipulování zápasů. Cecchinato ale svou vinu odmítal a své jméno očistil.

Na velkých turnajích nebyl až doteď úspěšný a moc nechybělo, aby i tady opustil turnaj hned po prvním kole, jak bylo jeho tradicí, ale i tento příběh dokázal zvrátit.

„Jsem poprvé v semifinále grandslamu, nechápu to, porazit Djokoviće, to je neuvěřitelné. Zažívám turnaj, kdy jeden den hraju a druhý ne. Teď jsem hotový, ale musím si odpočinout a nabrat síly do semifinále. Jsem moc šťastný,“ řekl Cecchcinato.

Marco Cecchcinato byl před turnajem 72. hráč světového žebříčku, což z něj činí nejníže postaveného semifinalistu mužské dvouhry Roland Garros v tomto století.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme