Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CZ FIGHTERS FOR VETERANS

Hokejová Kometa pátrá po ztracených brněnských titulech

Brno - Brněnská Kometa rekonstruuje slavnou historii. Do majetku hokejového klubu se vrátil ztracený mistrovský titul z roku 1961. S nálezem pomohl soukromý sběratel. Další trofeje ale klub dál postrádá.

Brněnský hokej zažil nejslavnější léta v polovině dvacátého století. Rudá hvězda získala celkem jedenáct mistrovských titulů. S koncem slavné éry ale z klubu zmizely i cenné poháry. "Docházelo k tomu, že se trofeje dostávaly do rukou nepovolaných a dnes jsou po celé České republice," říká marketingový manažer Komety Lukáš Bajer.

Teď se do klubu vrací aspoň trofej z roku 1961, na kterou na bleším trhu narazil brněnský sběratel. Návrat poháru vítá i Vladimír Nadrchal, který ho před víc než padesáti lety pomohl získat. "Každý pohár, každá relikvie, která má souvislost s historií klubu, je cenná," upozorňuje Nadrchal.

Kometa však není jediným klubem se ztracenou historií. Stejný problém řeší ještě o jeden titul úspěšnější jihlavská Dukla. Ta pražská fotbalová zase své historické poháry získala zpět teprve před týdnem.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články