Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sparta přetlačila Kladno díky gólu Pecha z poslední akce

Praha - Hokejisté pražské Sparty zdolali Kladno a také počtvrté v sezoně doma naplno bodovali. Rytíři sice vedli 2:0, ale Sparta zápas otočila a radovala se díky trefě Lukáše Pecha 20 vteřin před koncem.

Utkání Sparta - Kladno
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Před utkáním byl oceněn útočník Petr Ton, který 20. září proti Plzni přestihl v čele sparťanských kanonýrů Jiřího Zelenku. Ten mu předal dres s památečním číslem 255. Domácí byli sice od úvodu aktivnější, ale do šancí se dlouho nedostávali a pokusy Pacovského, Hlinky a Kumstáta Chábera kryl. Stav se nezměnil ani při vyloučení kladenského Majeského a domácího Sičáka.

Do první velké šance se dostal až ve 12. minutě Přibyl, ale ztroskotal na Cháberovi. Kladno se ubránilo i při Dragounově trestu a začalo být nebezpečnější. Tenkrát ještě Pöpperleho neprostřelil, ale v 19. minutě sparťanský gólman chyboval při pokusu o rozehrávku za brankou a Rytíři vedli. Po přihrávce Rudovského zakončil do prázdné branky Treille.

Sparta i ve druhé části s potížemi dobývala obranný val Kladna a v polovině utkání prohrávala už 0:2. Pilařovo vyloučení za osm vteřin potrestal obránce Růžička, který si najel před branku na Havlíčkovu přihrávku. Sparta odpověděla ve 32. minutě, kdy se před branku prosadil Simon. Po kombinaci Hlinky s Tonem zachránil Rytíře před vyrovnáním obranný zákrok Majeského, ve 36. minutě už se sparťané radovali, ale gól nepadl. Před Cháberou doráželi Buchtele s Pechem, sudí následně přerušili hru, přestože se Kladno hnalo do protiútoku, videozáznam však ukázal, že puk zastavila horní tyč.

Domácí se dočkali vyrovnání ve 44. minutě, kdy se Hlinka střelou přes obránce Kaberleho trefil přesně do levého horního rohu Cháberovy branky. Sparta se následně ubránila při Švrčkově trestu a ve 48. minutě měl šanci Ton, ale přestřelil. Kladno po faulech Pecha a Pilaře mohlo hrát přes minutu přesilovku pěti proti třem, ale po 15 vteřinách ji přerušilo Tenkrátovo vyloučení. Vyrovnaný zápas rozuzlila povedené trefa Pecha.

HC Sparta Praha - Rytíři Kladno 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 32. Simon (Klimek, I. Rachůnek), 44. J. Hlinka (Rolinek, P. Ton), 60. Pech (Kumstát, Krejčík) - 19. S. Treille (Rudovský), 30. David Růžička (Havlíček, Patera). Rozhodčí: Fraňo, Homola - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 4914.

Sparta: Pöpperle - Pilař, Piskáček, Sičák, Kubát, Švrček, Krejčík, Philipp - P. Ton, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Klimek - T. Rachůnek, Simon, I. Rachůnek - Pacovský, Přibyl, Buchtele. Trenéři: Jandač a Moták.

Kladno: Chábera - David Růžička, T. Kaberle, Majeský, Doudera, L. Procházka, P. Hořava, Bunda - Tenkrát, Patera, Eberle - S. Treille, Dragoun, Rudovský - Dalecký, Kuchler, Havlíček - Strnad, Lukáč, Bajaruns. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Zdeněk Moták (Sparta): "Byl to vyrovnaný zápas. Kladno hrálo velice umě takticky. Nemohli jsme se prosadit a celé tři třetiny jsme se potýkali s koncovkou, kterou jsme dneska neměli dobrou. Důležité bylo, že jsme přečkali oslabení tří proti pěti. Chtěli jsme do konce zápasu ještě nějaký gól vstřelit, což se nám nakonec podařilo."

Jiří Kopecký (Kladno): "V minulém kole jsme po dobrém výkonu vyhráli v Liberci, chtěli jsme na to navázat. Povedlo se nám to, byli jsme důstojným soupeřem. Sparta měla malinko více ze hry, ale nevytvářela si takový tlak, jaký doma dokáže udělat. Dostali jsme se do vedení 2:0, bohužel jsme rychle dostali gól. Třetí třetinu jsme odehráli skoro nejlépe, bohužel Sparta to ze dvou protiútoků trefila do horní části branky. Měli jsme přes minutu přesilovku pět na tři, bohužel jsme to nesehráli dobře a ještě jsme byli vyloučení. To byl také důvod, proč místo tří bodů nemáme nic. Jedeme odsud asi smutnější než Třinec, který tady dostal osm gólů."


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články