Harry Kane zařídil dvěma góly výhru Anglie, výběr Albionu porazil Tunisko 2:1

Angličtí fotbalisté slaví výhru ve svém úvodním zápase na mistrovství světa, když porazili Tunisko 2:1. Hlavní zásluhu na tom měl jejich kapitán Harry Kane, který si připsal obě branky. Tu jedinou tuniskou vstřelil z penalty Fardžaní Sasí.

Volgograd (Aktualizováno: 22:05 18. 6. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Raheem Sterling se pokouší o zakončení v zápase Anglie proti Tunisku

Raheem Sterling se pokouší o zakončení v zápase Anglie proti Tunisku | Zdroj: Reuters

Už ve třetí minutě mohl jít anglický tým do vedení a jenom díky včasnému zásahu tuniského brankáře Muizza Hassena byl stav nerozhodný. Špičkou kopačky vyrazil pokus dorážejícího Jesseho Lingarda.

Raheem Sterling pak minutu po něm vběhl do šestnáctky, kde hledal přihrávkou nabíhajícího Jesseho Lingarda. Ten si v běhu balón nedokázal dobře zpracovat, takže jeho zakončení skončilo jen vedle brány.

V 10. minutě už byl anglický tlak korunován úspěchem. Na rohový kop si vyskočil John Stones, jeho pokus Hassen vyrazil, ale na dorážku kapitána Albionu Harryho Kana už nestačil.

Postupem času se i tuniští fotbalisté dostávali blíže k anglické brance. Asi k největšímu jejímu ohrožení se dostal Fardžaní Sasí, který střílel z šestnáctky. Jeho střela šla mimo svatyni Jordana Pickforda.

Belgie překvapení nepřipustila, v prvním zápase na šampionátu porazila Panamu 3:0

Číst článek

Tunisané se branky v prvním poločase ještě dočkali. Kyle Walker zasáhl rukou do obličeje v pokutovém území Fachraddína bin Júsifa. Rozhodčí ukázal na značku pro penaltu, ale šel situaci konzultovat ještě s asistentem u videa. Ten potvrdil jeho původní verdikt a následný pokutový kop proměnil Sasí.

V porovnání s úvodem první půle byl začátek té druhé sice také plný ofenzivní snahy od Angličanů, ale vždy jim chyběl klid v zakončení.

Asi nejblíže k ohrožení tuniské brány byl Kieran Trippier. Ten zahrával přímý kop ze třiceti metrů. Jeho střela sice přeletěla bránící zeď, ale mířila metr vedle od levé tyče. Ashley Young dostal k dispozici trestný kop, pálil jenom přes zeď nad břevno.

Vítězství nakonec angličtí fotbalisté zachránili až v nastavením čase a opět to byl kapitán Kane. Útočník Tottenhamu si naběhl na rohový kop a hlavou uklidil míč do sítě. Anglie tak bere tři body a dostává se ve skupině G na druhé místo za Belgii.

Mistrovství světa ve fotbale - skupina G:
Tunisko - Anglie 1:2 (1:1)
Branky: 35. Sasí z pen. - 11. a 90.+1 Kane. Rozhodčí: Roldán - De la Cruz (oba Kol.), Montero (Kost.) - Ricci (video, Braz.). ŽK: Walker (Angl.). Diváci: 41 064.
Sestavy:
Tunisko: Hasan (16. Bin Mustafá) - Maríá, S. bin Júsif, Bronn, A. Maalúl - Schirí, Badrí, Sasí - F. bin Júsif, Chazrí (85. Chalífa), Slití (74. Bin Amúr). Trenér: N. Maalúl.
Anglie: Pickford - Walker, Stones, Maguire - Trippier, Alli (80. Loftus-Cheek), Henderson, Lingard (90.+3 Dier), Young - Kane, Sterling (68. Rashford). Trenér: Southgate.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme