‚Fantastický večer, fantastický šampionát v Rusku!‘ Rusové slavili vítězství nad Egyptem po celé zemi

Rusové v úterý porazili na domácím mistrovství světa ve fotbale Egypt 3:1 a připsali si už druhou výhru ze dvou zápasů. Utkání se hrálo v Petrohradě, ale výhru lidé bouřlivě slavili po celém Rusku.

Reportáž Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruští fanoušci slavící v Moskvě.

Ruští fanoušci slavící v Moskvě. | Foto: Tatyana Makeyeva | Zdroj: Reuters

„Fantastický večer, fantastický šampionát v Rusku!“ Těmito slovy ukončil přímý přenos komentátor ruské televize Vladimir Stagnienko, ale pro většinu ruských fanoušků tím ten pravý večer teprve začal.

Přehrát

00:00 / 00:00

'Fantastický večer, fantastický šampionát v Rusku!' Rusové slavili vítězství nad Egyptem po celé zemi

Ve sportbary se v Moskvě, Petrohradě a dalších městech proměnila všechna restaurační zařízení s obrazovkami, včetně jindy poklidných a zcela nesportovních kaváren s publikem spíše salonního typu.

Úřednice Oksana fotbal moc nesleduje, tentokrát tomu ale nešlo uniknout. Říká, že se jí zápas hodně líbil, jsou to chlapíci a doufá, že budou pokračovat ve stejném rytmu i v dalších zápasech.

Programátor Vladimir dodává, že Egypt ani předtím Saúdská Arábie nebyly pro ruský tým příliš obtížnými soupeři. Ta nejtěžší a nejzajímavější utkání podle něj i odborných komentátorů Rusko čekají, a tam se teprve ukáže, jak je ruské mužstvo připraveno. To bude skutečný fotbal, dodává Vladimir.

Rusové mají nakročeno do osmifinále. ‚Není náhoda, že máme na kontě dvě výhry,‘ říká kouč Čerčesov

Číst článek

Přímo na petrohradském stadionu Zenit Arena sledovalo zápas téměř 65 tisíc diváků a další desetitisíce ve fanzónách ve městě na Něvě. Přes sto tisíc lidí přišlo do fanzóny na moskevských Vrabčích horách. Organizátoři museli prostřednictvím médií fanoušky vyzvat, aby se už k Lomonosovově univerzitě nevydávali, protože fanzóna je plná až k prasknutí.

Mezi radostnými Rusy se proplétalo pár tisíc smutných Poláků, jejichž tým v úterý prohrál na moskevském stadionu Spartak se Senegalem 1:2. Ke srážkám s ruskými fanoušky naštěstí nedošlo, a Poláci dokonce před zápasem sborově zazpívali Kaťušu, a to tak čistě, že by se za to ani rodilí Rusové nemuseli stydět. Polákům to ale zřejmě přineslo smůlu.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme