Instagram nově umožňuje nahrávat až hodinová videa. Útočí tím na konkurenční YouTube

Nela VítováNela Vítová

instagramlive2
0Zobrazit komentáře

Instagram se stává čím dál oblíbenější sociální sítí především v řadách teenagerů, což potvrzuje i jedna miliarda aktivních uživatelů za měsíc, kterou společnost včera oznámila. Jeho tvůrci se proto rozhodli funkce přiblížit o kus blíže „konkurenčnímu“ YouTube tím, že uživatelům umožní nahrávat až hodinu dlouhá videa, namísto minutových, která byla možná doposud. Kromě toho Instagram spouští také IGTV, která by měla doporučovat videa od tvůrců i samotného publika.

Zkratka IGTV vychází ze zkratky aplikace (IG) a zkratky pro televizi (TV) a měla by umožnit i těm, kteří nemají na Instagramu miliony sledujících, dostat své video do širšího povědomí. Lidé budou moci nahrát videa ve vertikálním formátu jak přes aplikaci, tak i webovou verzi. Nová aktualizace by měla být celosvětově dostupná pro operační systémy iOS a Android již nyní – v ní pak stačí pouze kliknout na ikonu televize nad lištou Stories.

model3

Přečtěte si takéTesla letos vyrobila kolem 30 tisíc kusů nového Modelu 3. Stále je pod plánem produkceTesla letos vyrobila kolem 30 tisíc kusů nového Modelu 3. Stále je pod plánem produkce

„Je čas posunout video obsah kupředu a vypracovat ho k dokonalosti. IGTV slouží ke sledování delších videí od různých tvůrců pouze jedním dotykem obrazovky,“ řekl CEO Instagramu, Kevin Systrom, na včerejší akci.

CEO Instagramu, Kevin Systrom

CEO Instagramu, Kevin Systrom

IGTV umožní kromě jiného také zvolit možnost „Odebírat“, stejně jako na YouTube. Tvůrci videí poté budou moci vložit pod video odkaz, a tím své publikum kamkoliv odkázat. Nová funkce přichází prozatím bez reklam, tvůrci však tuto možnost do budoucna nevylučují. Kevin Systrom říká, že jelikož tvůrci videí do tvorby obsahu investují spoustu času i peněz, chce jim nabídnout možnost si tím i vydělat.

IGTV2

Foto: Instagram

Diskuze (0)

Novinka

Anonym