Chemical Brothers, Massive Attack, Tom Odell a další. V Praze začíná Metronome festival

Praha už tradičně třetí víkend v červnu ožije hudbou. Kromě United Islands začíná v metropoli už potřetí i Metronome festival. Ten letos přiveze elektronické hvězdy Chemical Brothers, Massive Attack nebo Johna Calea. A vystoupí i mladý zpěvák, kterému se přezdívá novodobý Elton John - Tom Odell.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koncert Stinga na festivalu Metronome před čtyřmi lety

Fanoušci na Metronome festivalu (ilustrační foto) | Foto: Vojtěch Florian | Zdroj: Brainzone.cz

Před týdnem Tom Odell vydal první singl z chystané desky naplánované na letošní léto. Do Metronome festivalu už ji vydat nestíhl. Singl If you want love somebody ale večer na holešovickém výstavišti určitě zazní.

Festival Metronome se blíží. Do Prahy přijedou The Chemical Brothers, John Cale i Them There

Číst článek

Festivalová areál se v pátek otevírá v půl čtvrté odpoledne. Hudební program odstartují ve čtyři hodiny na Park Stage Prago Union a chvíli na to koncertem kapely Umakart začne narozeninová oslava Tata Bojs.

„Párkrát už jsem se objevil na podiu. Je to dost krkolomné se pohybovat mezi mix pultem a pódiem. Takže počítám s tím, že se na pódiu objevím spíš jako gratulant přes Umakart. Gratulant sám sobě, takže je to takové trochu vtipné,“ směje se Dušan Neuwerth, kytarista Umakartu a zároveň zvukař Tata Bojs.

Jeho verze Hallelujah se objevila ve Shrekovi. John Cale zahraje v Praze i skladby Velvet Underground

Číst článek

Ti po britských legendách elektronické hudby Massive Attack uzavřou páteční program Metronome festivalu. Fanoušci si poslechnou průřez třicetiletou tvorbou Tata Bojs a několikrát budou moct rozhodnout i o tom, jakou skladbu muzikanti zahrají.

„Zkusíme nazkoušet šest starých vykopávek a budeme dělat takzvané rozstřely písní na základě řevu lidí. Bude tam decibel metr, mikrofon nad nimi, který bude napojený na jednoduchý vizuální program,“ popsal Radiožurnálu Milan Cais.

Souběžně s Metronomem začínají v pražském Karlíně i spřátelený festival United Islands. Hlavní hvězdou jsou letos britší Arcabe Roots, v pátek vystoupí například David Koller nebo belgičtí Faces on Tv.

V pátek večer bude z festivalu vysílat Český rozhlas Radiožurnál, který je hlavním mediálním partnerem. Online reportáž můžete sledovat na zpravodajském serveru iROZHLAS.cz.

Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme