Páté finále, pátý triumf. Petra Kvitová ve finále v Birminghamu přehrála Rybárikovou

Tenistka Petra Kvitová získala už pátý turnajový titul v sezoně. Ve finále v Birminghamu otočila zápas se Slovenkou Magdalénou Rybárikovou a za dvě hodiny vyhrála 4:6, 6:1 a 6:2.

Birmingham Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová vybojovala další třísetové turnajové vítězství

Petra Kvitová vybojovala další třísetové turnajové vítězství | Foto: Ed Sykes | Zdroj: agentura Reuters

Petra Kvitová v Birminghamu obhájila loňské vítězství, celkem ve své kariéře získala už 25 singlových turnajových titulů.

Federer prohrál finále v Halle. Světovou jedničkou bude Nadal, který nehraje

Číst článek

„Převažuje únava, ten zápas byl hrozně náročný a nebylo jednoduché to otáčet. S Magdou jsou i výměny na trávě delší,“ okomentovala zápas pro české novináře Petra Kvitová.

Třetí z pěti letošních turnajových primátů získala Petra Kvitová po třísetových finálových bitvách. Soupeřka v Birminghamském finále, Slovenka Magdaléna Rybáriková, byla lepší v prvním setu.

O první brejk ještě přišla, ale pak využila časté nevynucené chyby Kvitové, sebrala Češce podání podruhé a úvodní sadu na 43 minut s obtížemi dopodávala.

Světové osmičce pomohly krátké rozhovory s trenérem Jiřím Vaňkem, počet chyb postupně klesal a Češka začala na kurtu dominovat. Druhá sada trvala jen půl hodiny, Kvitová rychle vedla 3:0 a Slovenka jí nedokázala zabránit ve vyrovnání.

Třísetové zápasy hraje Petra Kvitová často, ne nadarmo se jí mezi fanoušky přezdívá „P3tra“. Zkušenosti z rozhodujících setů zužitkovala i v přípravě na Wimbledon. Rybáriková se ve třetí sadě udržela jediné podání, jinak dominovala tenistka z Fulneku. Třetí sadu ovládla 6:2 a získala pátý turnajový titul sezoně.

„Než jsme sem odletěli, vůbec jsem netušila, že by se to mohlo takhle povést. Ani ve snu by mě to nenapadlo. Vloni to byla jiná situace, bylo to více nečekané, ale stejně jsem překvapená. Celý turnaj jsem se cítila moc dobře a zápasy jsem zvládla uvolněně.“

Ve světovém žebříčku Petra Kvitová zůstane osmá s těsnou ztrátou na fedcupovou kolegyni Karolínu Plíškovou. Ta ale bude v příštím týdnu obhajovat body za loňský triumf z Eeastbourne a je možné, že se ještě před Wimbledonem bude měnit česká ženská jednička.

Teď se ale může slavit. „Dostala jsem šampaňské, tak nevím, jestli ho otevřeme. Kluci tu sledují každý fotbal, tak možná zajdeme do hospůdky, jestli budou něco dávat. Po finále mě hodili do bazénu, tak se možná na sociálních sítích pobavíte. Oslava bude, ale nebudeme to přehánět,“ usmívá se Kvitová.

Tenisový turnaj žen v Birminghamu (tráva, dotace 871 028 dolarů):
Dvouhra - finále:
Kvitová (4-ČR) - Rybáriková (SR) 4:6, 6:1, 6:2.

Kvitová 25. turnajovým titulem překonala Novotnou

Přehled českých a čs. vítězek turnajů WTA ve dvouhře:
167 - Martina Navrátilová,
27 - Hana Mandlíková,
25 - Petra Kvitová,
24 - Jana Novotná,
10 - Helena Suková, Karolína Plíšková,
7 - Regina Maršíková, Lucie Šafářová,
6 - Nicole Vaidišová,
4 - Renáta Tomanová,
3 - Radka Zrubáková, Klára Zakopalová,
2 - Radka Bobková, Iveta Benešová, Kateřina Siniaková, Barbora Strýcová,
1 - Petra Langrová, Eva Švíglerová, Ludmila Richterová, Květa Peschkeová, Daniela Bedáňová, Adriana Gerši, Kristýna Plíšková, Markéta Vondroušová.


Vítězné turnaje Petry Kvitové:
2009 - Hobart (tvrdý povrch),
2011 - Brisbane (tvrdý povrch), Paříž (tvrdý povrch), Madrid (antuka), Wimbledon (tráva), Linec (tvrdý povrch), Turnaj mistryň (tvrdý povrch),
2012 - Montreal (tvrdý povrch), New Haven (tvrdý povrch),
2013 - Dubaj (tvrdý povrch), Tokio (tvrdý povrch),
2014 - Wimbledon (tráva), New Haven (tvrdý povrch), Wu-chan (tvrdý povrch),
2015 - Sydney (tvrdý povrch), Madrid (antuka), New Haven (tvrdý povrch),
2016 - Wu-chan (tvrdý povrch), Ču-chaj (tvrdý povrch),
2017 - Birmingham (tráva),
2018 - Petrohrad (tvrdý povrch), Dauhá (tvrdý povrch), Praha (antuka), Madrid (antuka), Birmingham (tráva).

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme