Trump a Putin se setkají 16. července v Helsinkách. Mluvit budou o vzájemných vztazích

Americký prezident Donald Trump a jeho ruský protějšek Vladimir Putin se setkají ve finské metropoli Helsinkách 16. července. Informaci podle Reuters potvrdil Bílý dům i Kreml. Podle Moskvy je v plánu diskuse o vzájemných rusko-amerických vztazích i mezinárodní situaci. Schůzka prezidentů Ruska Vladimira Putina a USA Donalda Trumpa se uskuteční v pondělí 16. července v Helsinkách. Současně to oznámily Kreml a Bílý dům.

Washington/Moskva (Aktualizováno: 14:46 28. 6. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Televizní Trump se silně liší od reálného člověka, dostatečně rychle analyzuje a odpovídá na vznesené otázky, řekl Putin.

Televizní Trump se silně liší od reálného člověka, dostatečně rychle analyzuje a odpovídá na vznesené otázky, řekl Putin. | Zdroj: Reuters

Podle Jurije Ušakova, poradce Kremlu pro mezinárodní vztahy, se setkání odehraje v zemi vyhovující oběma stranám a bude vyžadovat ještě několik týdnů přípravy.

Oba státníci se již dvakrát krátce sešli loni na okraj dvou summitů, plnohodnotná schůzka ale byla neustále odkládána, mimo jiné kvůli americkému vyšetřování údajných ruských zásahů do předvolební kampaně v USA, napsala agentura AP.

Rusko a USA se dohodly na uspořádání summitu Putin-Trump, oznámil poradce Ušakov

Číst článek

Zpráva o konání summitu byla zveřejněna den poté, co v Moskvě jednal Trumpův poradce pro národní bezpečnost John Bolton. Agentura TASS s odvoláním na Kreml uvedla, že prezidenti spolu budou diskutovat o americko-ruských vztazích a o mezinárodních tématech.

Americký prezident novinářům ve středu bez uvedení konkrétního termínu řekl, že by se s Putinem mohl setkat po skončení bruselského summitu NATO, který se bude konat 11. a 12. července. Bezprostředně na něj 13. července naváže Trumpova návštěva Velké Británie. Trump tehdy dodal, že se šéfem Kremlu bude hovořit například o konfliktu v Sýrii či o situaci na Ukrajině.

mos, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme