Petra Kvitová končí už po prvním kole Wimbledonu, vypadla i Denisa Allertová. Dál postupuje Jiří Veselý

Petra Kvitová končí na Wimbledonu. V prvním kole podlehla Aleksandře Sasnovičové z Běloruska 4:6, 6:4 a 0:6. Tenista Jiří Veselý postoupil do druhého kola Wimbledonu, když porazil ve čtyřech setech Němce Floriana Mayera 7:6, 6:4, 4:6 a 6:1. Na londýnském grandslamu dohrála Denisa Allertová, která prohrála s Anett Kontaveitovou z Estonska dvakrát 2:6.

Londýn (Aktualizováno: 19:16 3. 7. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kvitová od začátku nepůsobila uvolněně, proti padesáté hráčce světa se trápila na servisu a odvracela brejkboly. Téměř hodinu trvající úvodní set prohrála 4:6, ale na počátku druhé sady se povedl brejk i jí a dokázala s velkým úsilím srovnat.

Čtyři Češky včetně Karolíny Plíškové ve Wimbledonu postoupily do 2. kola

Číst článek

V rozhodující sadě ale obrat nedokonala. Naopak za 33 minut třetí set ztratila a dokonce schytala "kanára", kterého soupeřka stvrdila při mečbolu esem.

Vítězka z All England Clubu z let 2011 a 2014 Kvitová vypadla v prvním kole Wimbledonu potřetí v kariéře a poprvé po devíti letech. Přes úvodní zápas na svém oblíbeném turnaji v minulosti nepřešla jen v letech 2008 a 2009.

Svěřenkyni Jiřího Vaňka se letos na grandslamech nedaří. Přestože už získala pět turnajových titulů, v Austrálii dohrála rovněž v prvním a v Paříži ve třetím kole.

Levou rukou hrající Veselý odvrátil v první sadě čtyři setboly a získal důležitý tie-break poměrem 7:3. Ve druhém setu proměnil pátý setbol a z rytmu vypadl jen na úvod ztracené třetí sady.

Ve čtvrté už dominoval a zápas vyhrál i za pomoci třinácti es. Mečbol proměnil 55. vítězným úderem, prohozem po lajně.

Čtyřiadvacetiletý Veselý hraje Wimbledon popáté a vždy první kolo zvládl, což se mu na žádném jiném grandslamovém turnaji nepovedlo. Nejdále v Londýně postoupil předloni, kdy prohrál s Tomášem Berdychem v osmifinále.

Markéta Vondroušová zkusí vybojovat první wimbledonskou výhru v duelu s Američanku Sachiou Vickeryovou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme