Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Obviněný Horáček podporoval hnutí ANO. Vetřel se k nám, dar vrátíme, tvrdí Babiš

Autor: jer, ČTK, všm - 
4. července 2018
20:50

Podnikatel Tomáš Horáček, který je aktuálně ve vazbě kvůli spojení s kauzou zmanipulovaných zakázek ve zdravotnictví, podporoval dary hnutí Andreje Babiše. Ten ve středu uvedl, že ANO dar vrátí. Informoval o tom server iRozhlas.cz

Horáček se podle iROZHLAS.cz angažoval v kampani ANO před komunálními volbami v roce 2014. S ním spojená firma Active Vision hnutí zadarmo zajistila pojízdný billboard a spoty v hodnotě téměř 400 000 korun. Při krajských volbách o 2 roky později pomáhal rovněž s marketingovou propagací, a dokonce se objevil i ve volebním štábu ANO.

Premiér a předseda ANO Andrej Babiš ve středu rozhlasu sdělil, že hnutí Horáčkův dar vrátí. „Musíme zjistit, jak se ten pán do hnutí vetřel. Projednáme to na výboru hnutí," uvedl Babiš.

Razie v nemocnicích

Horáčka přitom kriminalisté považují za ústřední postavu rozsáhlé kauzy, kterou od minulého týdne vyšetřují. 

Detektivové z Národní centrály proti organizovanému zločinu zasahovali od čtvrtka v nemocnicích Na Bulovce, Na Františku i na dalších místech. Podle iRozhlasu se zajímali o desítky míst v Praze a ve středních Čechách, povolení k domovním prohlídkám zmiňuje 39 domovů pro seniory a další sociální zařízení. Policisté se zabývají veřejnými zakázkami například na ostrahu objektů, dodávku hygienických potřeb nebo pořízení osobních automobilů.

Video  Při razii zadrželi i šéfa Bulovky. A Malá čelí podezření z opsání diplomky  - Markéta Volfová, Lukáš Červený, redakce Blesk Zpráv
Video se připravuje ...

Mezi obviněnými jsou kromě Tomáše Horáčka také exředitel Nemocnice Na Františku Robert Zelenák a exmanažer společnosti Eurest Martin Tvrdoň. Celkem policie stíhá 9 lidí, na dva byla uvalena vazba. Ve vazbě je kromě Horáčka také bývalá ředitelka Nemocnice Na Bulovce Andrea Vrbovská.

Nástupce Vrbovské na postu ředitele Nemocnice Na Bulovce Františka Nováka ve středu ráno ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO) odvolal. Tento týden rezignoval také ředitel Nemocnice Na Františku Robert Zelenák.

Server iROZHLAS.cz uvedl, že podle policejních odposlechů si Horáček údajně řekl o úplatek 7,2 milionu korun za to, že firmě MW Dias zajistí vítězství v zakázce na úklid v Nemocnici Na Bulovce. Horáček podle serveru při výslechu uvedl, že částka nebyla úplatek, ale přiměřený pětiprocentní zisk ze zakázky.

marmat ( 6. července 2018 22:44 )

Jen REDAKCE , která trolly financuje, nebo toleruje by měla svoji vizitku konečně poopravit ...Pravidla diskuze nejsou respektována, ale úplně vyfejkovaná ....

marmat ( 6. července 2018 22:42 )

Myslíte si taky,že : salto, socan ,vagen,komin, partyzanka.michel,bengo,junkiexl:, zdeneksevratil: musí být nutně j e d e n "MOZEK" nebo jedna (1) mizerně placená trollí rodina ??? Je to mizérie a zatrpklost, která by se měla kurýrovat !

salto ( 6. července 2018 18:31 )

Furt lepší živý člověk, byť podvodník, než Lajos Bacs s Pepou z Honkongu

vagen ( 5. července 2018 10:46 )

Bezpaterni krivak Bures zacina terorizovat a tunelovat celou CR

komin ( 5. července 2018 10:44 )

stb bures ovladl republiku a vypustil sve stb rozkradaci vsehoschopne komando do vsech stran - loupit,terorizovat,udavat,intrikovat

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa