Babiš se kvůli diplomovým pracím sejde s Malou. Údajné plagiátorství podle něj neohrozí získání důvěry vlády

Andrej Babiš se chce sejít s nedávno jmenovanou ministryní spravedlnosti Taťánou Malou (oba ANO) kvůli údajnému plagiátorství. Premiér nepředpokládá, že by vláda ve středu kvůli podezření nezískala důvěru. Uvedl to pro Radiožurnál.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Premiér Andrej Babiš a ministryně spravedlnosti Taťána Malá (oba ANO)

Premiér Andrej Babiš a ministryně spravedlnosti Taťána Malá (oba ANO) | Zdroj: koláž iRozhlas.cz

Babiš nepředpokládá, že by vláda příští týden nezískala důvěru kvůli podezření, že ministryně spravedlnosti Malá měla opisovat ve svých diplomových pracích.

Na údajné plagiátorství už dříve upozornil Radiožurnál. Babiš také řekl, že se s Malou chce v příštích dnech kvůli problémům s diplomovými pracemi sejít. Premiér ale věří, že ministryně podezření vyvrátí.

„Já doufám, že to nějak vysvětlí a že dostane tu šanci. Že obhájí tu pozici a že bude schopná ten resort řídit,“ řekl Babiš během návštěvy filmového festivalu v Karlových Varech.

Nastupující ministryně spravedlnosti čelí podezření z plagiátorství u své magisterské práce z roku 2011 a také z opisování v diplomové práci na téma „Mikroklimatické podmínky v chovu králíků“, kterou obhajovala v roce 2005 na brněnské Mendelově univerzitě a získala díky ní titul Ing.

Malá opisování v obou případech odmítá. 

sva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme