Sagan vyhrál ve spurtu druhou etapu Tour a pojede ve žlutém dresu

Peter Sagan z týmu Bora–Hansgrohe v závěrečném spurtu 2. etapy Tour de France porazil Sonny Colbrelliho a domácího Arnauda Démara. Slovenský cyklista může kromě prvenství v etapě slavit i zisk žlutého trikotu.

La Roche-sur-Yon/Francie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Osmadvacetiletý slovenský cyklista po druhém místě ze sobotní úvodní etapy přidal vítězství a celkově vyhrál svou devátou etapu Tour v kariéře.

První etapu Tour vyhrál nováček Gaviria, Froome i Quintana nabrali ztrátu

Číst článek

„Mám obrovskou radost. Je tady táta a kamarádi z rodné Žiliny,“ řekl Sagan. „Musím poděkovat klukům z týmu, kteří posledních třicet kilometrů byli v čele. Přiznám se, že na konci jsem to čekal trochu snazší. Bylo to hrozně nahoru dolů. A také bylo dobře, že jsem zaútočil o něco později,“ dodal.

Hrdinou nedělní etapy, která měřila 182,5 kilometru, byl domácí veterán Sylvain Chavanel. Devětatřicetiletý rekordman v počtu účastí na Tour absolvoval velkou většinu své 350. etapy v sólovém úniku a posbíral několik bonusových sekund, díky nimž se v průběžném pořadí posunul na páté místo. Na čtvrtý dílčí primát ale nakonec nedosáhl.

O další etapový triumf nemohl bojovat ani sobotní vítěz Kolumbijec Fernando Gaviria, neboť se těsně před cílem přimotal do hromadného pádu. V celkovém hodnocení ztrácí na Sagana šest sekund, třetí je o další čtyři vteřiny zpět Colbrelli.

V pondělí je na programu týmová časovka, která se do programu Tour vrátila po tříleté pauze. Díky technickému profilu bude první vážnější zkouškou pro uchazeče o celkové prvenství.

Cyklistický závod Tour de France - 2. etapa (Mouilleron-Saint-Germain - La Roche-sur-Yon, 182,5 km):

1. Sagan (SR/Bora-hansgrohe) 4:06:37, 2. Colbrelli (It./Bahrajn-Merida), 3. Démare (Fr./Groupama-FDJ), 4. Greipel (Něm./Lotto-Soudal), 5. Kristoff (Nor./SAE Team Emirates), 6. Dupont (Belg./Wanty-Groupe Gobert), 7. Valverde (Šp./Movistar), 8. Pasqualon (It./Wanty-Groupe Gobert), 9. Degenkolb (Něm./Trek-Segafredo), 10. Gilbert (Belg./Quick-Step Floors) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Sagan 8:29:53, 2. Gaviria (Kol./Quick-Step Floors) -6, 3. Colbrelli -10, 4. Kittel (Něm./Kaťuša-Alpecin) -12, 5. Chavanel (Fr./Direct Energie) -13, 6. Gilbert -14, 7. Thomas (Brit./Sky), 8. Naesen (Belg./AG2R La Mondiale) oba -15, 9. Kristoff, 10. Degenkolb oba -16.

ČTK, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme