Hra o trůny získala letos nejvíce nominací na Emmy. Produkce Netflix získala více nominací než HBO

Nejvíce nominací na letošní americké televizní ceny Emmy získal seriál Hra o trůny z dílny HBO, který je rekordmanem v historii této soutěže, v níž získal už 38 cen. Televizi HBO, která se od roku 2001 držela na prvním místě v celkovém počtu nominací na tato ocenění, letos předstihla streamingová televizní společnost Netflix, informovala agentura AP.

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Produkce z dílny Netflixu získala letos 112 nominací, televize HBO o čtyři méně. Její fantasy seriál Hra o trůny jich má 22, jen o jednu méně dostali seriál Westworld a talkshow Saturday Night Live, která drží rekord s nejvíce nominacemi v historii této soutěže. Za 70 ročníků této ceny jich má už 252.

Z komediálních seriálů byl nominován v nejvíce kategoriích (16) seriál Atlanta, který přibližuje prostředí hudebního průmyslu a stereotypy vůči Afroameričanům. Jeho šance zvyšuje i to, že letos se o ceny neuchází trojnásobný vítěz v této kategorii - politická satira Viceprezidentka (Veep).

V kategorii minisérie má letos nejvíce nominací (18) životopisné drama The Assassination of Gianni Versace (Vražda Gianniho Versaceho), které bude soutěžit s minisérií Génius - Picasso, v níž slavného španělského malíře ztvárnil Antonio Banderas. V téže kategorii soutěží i minisérie o britské smetánce Patrick Melrose, westernový seriál Godless a dramatický seriál The Alienist.

Své první nominace na Emmy letos získalo i několik filmových hvězd, které obvykle nejsou příliš spojovány s televizní produkcí. Například první nominaci na Emmy získala španělská herečka Penélope Cruzová za minisérii o Versacem, v níž hraje sestru zavražděného módního návrháře. Za stejnou minisérii má první nominaci na Emmy i portorický zpěvák Ricky Martin, který ztvárnil Versaceho partnera.

První nominaci na cenu Emmy letos dostal i americký zpěvák John Legend. Nominován je za roli Ježíše v adaptaci rockové opery Jesus Christ Superstar. Pokud by Legend tuto cenu získal, vstoupil by tak do elitního klubu zvaného EGOT, tedy osobností, které mají cenu Emmy, Grammy, Oscar a Tony. Podle AP má tyto čtyři ceny zatím 12 lidí, pokud se nepočítají ceny v čestných kategoriích.

Nominaci na cenu za nejlepší informativní seriál dostal například i šéfkuchař Anthony Bourdain, který letos v červnu spáchal sebevraždu. Nominován je jeho cestopisný a gastronomický seriál Anthony Bourdain: Parts Unknown, který už má čtyři ceny Emmy z předchozích let.

Americké televizní ceny Emmy se budou letos udílet v Los Angeles 17. září, slavnostní večer bude vysílat televize NBC.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme