ANO hledá kandidáta na primátora Prahy. Nacher počítá, že ho hnutí vymění za Stuchlíka

Poslanec ANO Patrik Nacher měl na základě vnitrostranického referenda kandidovat v podzimních komunálních volbách na primátora Prahy. Lídrem se ale nakonec zřejmě nestane. Serveru Novinky.cz to potvrdil sám Nacher. Z prvního místa by mohl kandidovat spolumajitel finančně poradenské společnosti Fincentrum Petr Stuchlík.

Praha (Aktualizováno: 18:22 13. 7. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslanec Patrik Nacher za ANO

Poslanec Patrik Nacher za ANO | Foto: Petr Horník / Právo | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Dosavadní kandidát ANO na pražského primátora Patrik Nacher počítá na základě svých informací s tím, že bude vyměněn. Nahradit by ho mohl spolumajitel finančně poradenské společnosti Fincentrum Petr Stuchlík. 

„Pan předseda (Andrej) Babiš mi sdělil, že jedničkou by měl být manažer Petr Stuchlík. Já bych kandidoval z druhého místa," řekl Nacher pro Aktuálně.cz. Zda na kandidátce zůstane si prý přes víkend ještě rozmyslí.

ANO v Praze povede do voleb Patrik Nacher. Podpořila ho i primátorka Krnáčová

Číst článek

A Stuchlík nabídku kandidovat z prvního místa opravdu dostal. Rozhodl jsem se o této nabídce uvažovat, protože přichází v přelomovém období mého života," poznamenal pro Aktuálně.cz Stuchlík.

„Praha potřebuje zkušeného manažera se špičkovým vzděláním, zároveň člověka zodpovědného, finančně zabezpečeného a ‚otřískaného‘ tvrdým businessem. Protože poměry na magistrátě jiný neustojí,“ dodal pak spolumajitel finančně poradenské společnosti Fincentrum pro iDNES.czPodle svých slov se chystá prodat firmu, kterou před 18 lety založil. 

Premiér a šéf ANO Andrej Babiš pak uvedl, že ANO o změně týmu pro podzimní komunální volby uvažuje. 

„Přemýšlíme o doplnění volebního týmu o manažera, nezávislého člověka, který by byl v týmu s panem Nacherem, který je poctivý a pracovitý politik," napsal premiér serveru Novinky.cz v SMS.

Babiš pak pro ČTK uvedl, že o tom, zda bude Nacher jedničkou, nebo ho v čele kandidátky vystřídá spolumajitel finančně poradenské společnosti Fincentrum Petr Stuchlík, stále vede ANO debatu.

„Já to nechám na hnutí. Nacher je určitě dobrý kandidát, ale hnutí potřebuje také nové tváře. Na pražskou kandidátku potřebujeme silný tým," napsal Babiš. O kandidátce definitivně rozhodne výkonný výbor ANO v pondělí 

Problémy s kandidátkou

Nachera jako kandidáta na primátora vybrali pražští členové ANO v referendu, podle stanov hnutí nicméně může vedení do podoby kandidátek zasáhnout. Před vstupem do politiky se Nacher veřejně angažoval v boji proti bankovním poplatkům. Od roku 2014 zasedá v pražském zastupitelstvu a od loňska je i poslancem.

Komplikace při výběru kandidáta na primátora mělo ANO v Praze i před posledními komunálními volbami v roce 2014.

Kandidátku v Praze měl původně vést bývalý primátor Jan Kasl, další variantou byla podnikatelka Martina Schopperová. Nakonec byla jedničkou Andriana Krnáčová z ANO, která se po vítězství ve volbách ujala postu primátorky. Letos kandidovat nebude.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme