Český rekordman Holuša doběhl v závodu na 1500 metrů na Diamantové lize v Rabatu čtvrtý

Český rekordman v běhu na 1500 metrů Jakub Holuša obsadil v čase 3:33,80 čtvrté místo na mítinku Diamantové ligy v Rabatu. Za vítězným domácím Maročanem Brahímem Kazúzím zaostal třicetiletý opavský rodák o 58 setin sekundy.

Rabat/Maroko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Holuša se pohyboval většinu závodu ve středu pole a na dohled stupňům vítězů se dostal svým typickým drtivým finišem. Vylepšil tak umístění z předchozího mítinku Diamantové ligy v Paříži, kde byl před dvěma týdny pátý, ovšem v téměř o sekundu rychlejším českém rekordu 3:32,85.

Tyčkařka Švábíková se stala v Tampere juniorskou mistryní světa

Číst článek

Lídr letošních evropských tabulek Holuša se tentokrát musel sklonit i před svým největším očekávaným soupeřem pro srpnové ME v Berlíně Filipem Ingebritsenem. Nor doběhl druhý čtyři desetiny před českým mílařem. Třetí skončil největší papírový favorit závodu Ayanleh Souleiman z Džibutska. Kazúzí, jenž před měsícem zvítězil na Memoriálu Josefa Odložila v Praze, si pro vítězství před domácím publikem doběhl v osobním rekordu 3:33,22.

Ve výškařském sektoru skončila po 45 závodech dominance Rusky Marie Lasickeneové, jež trvala od 1. července roku 2016. Dvojnásobná mistryně světa ztroskotala na výšce 194 cm a se zapsanými 190 cm se musela spokojit se třetím místem. Na pokusy zvítězila Mirela Demirevová z Bulharska před Ukrajinkou Julií Levčenkovou, jež se dostaly o čtyři centimetry výš než největší favoritka.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme