Belgie - Anglie 2:0. Góly Meuniera a Hazarda zajistily Belgičanům bronzové medaile

Belgičané vybojovali pro svou zemi první medaili z mistrovství světa v historii, když v zápase o bronz porazili Anglii 2:0. Vítězný gól vstřelil už ve 4. minutě Thomas Meunier, druhou trefu přidal v závěru Eden Hazard.

Petrohrad (Aktualizováno: 17:53 14. 7. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězný gól boje o bronz padl už ve čtvrté minutě, kdy Nacer Chadli nacentroval z levé strany do vápna a Thomas Meunier v pádu kolenem dotlačil míč do sítě. Belgičané byli i nadále o něco aktivnější, ve 12. minutě musel technický pokus Kevina De Bruyneho vyrážet brankář Jordan Pickford.

Pak zahrozila i Anglie, ale Ruben Loftus-Cheek dokázal centrovaný míč jen lehce trknout, takže větší potíže belgickému gólmanovi nezpůsobil. O chvíli později už to vypadalo zajímavěji, když Raheem Sterling sklepl míč Harrymu Kaneovi, jenže kanonýr Tottenhamu selhal a z voleje střílel vedle.

Ještě před přestávkou mohl přidat druhý belgický gól obránce Toby Alderweireld, jenže jeho pohotový, byť trochu krkolomný pokus, skončil nad břevnem.

Deset minut po přestávce měl blízko k vyrovnání opět Kane, tentokrát ale nedosáhl na střílený centr Jesseho Lingarda. Hned vzápětí mohl na druhé straně zvýšit na 2:0 Romelu Lukaku, jenže nezpracoval perfektně načasovanou přihrávku De Bruyneho.

V 70. minutě měli Angličané největší šanci celého zápasu, když se Eric Dier po narážečce s Marcusem Rashfordem dostal sám před belgického brankáře, kterého přeloboval, jenže na brankové čáře zachránil svůj tým obránce Alderweireld. Pak ještě nebezpečně hlavičkoval Harry Maguire, ale jeho pokus skončil vedle.

O deset minut později předvedli Belgičané dokonalou ukázku protiútoku, na jehož konci byla skvělá střela z voleje střelce prvního gólu Meuniera, jenže brankář Pickford předvedl neméně povedený zákrok a udržel Anglii ve hře.

O dvě minuty později už ale ani Pickford svůj tým nezachránil, když ho po dalším brejku Eden Hazard překonal střelou na bližší tyč. Belgie pak vítězství 2:0 bez problémů uhájila a odveze si z Ruska první medaili v historii. Angličané si budou na cenný kov počkat minimálně do roku 2022, kdy od jejich posledního úspěchu uplyne už 56 let.

Mistrovství světa ve fotbale v Rusku - o 3. místo:
Belgie - Anglie 2:0 (1:0)
Branky: 4. Meunier, 82. E. Hazard. Rozhodčí: Faghaní - Sochandán, Mansúrí (všichni Írán) - Geiger (video, USA). ŽK: Witsel - Stones, Maguire. Diváci: 64.406.

Sestavy:
Belgie: Courtois - Alderweireld, Kompany, Vertonghen - Meunier, Tielemans (78. Dembélé), Witsel, Chadli (39. Vermaelen) - De Bruyne, Lukaku (60. Mertens), E. Hazard. Trenér: Martínez.
Anglie: Pickford - Jones, Stones, Maguire - Trippier, Loftus-Cheek (84. Alli), Dier, Delph, Rose (46. Lingard) - Sterling (46. Rashford), Kane. Trenér: Southgate.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme