Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Bývalý reprezentant a obránce hokejové Sparty Burda zemřel při autonehodě

Tragicky skončila pondělní autonehoda nedaleko Hodonína pro bývalého hokejového reprezentanta Václava Burdu. Pětačtyřicetiletý obránce patřil dlouho k oporám Sparty a nyní pracoval jako skaut Edmontonu.

Václav Burda (vpravo) v dresu Sparty v zápase s Kladnem v roce 1997
zdroj: ČTK autor: Jan Třeštík

Burda v 90. letech minulého století se Spartou v roce 1993 získal titul a dvakrát s pražským celkem skončil třetí. Dostal se také do národního týmu a z mistrovství světa 1998 ve Švýcarsku přivezl bronz. V letech 1999 až 2002 hrál ve Švédsku za Luleu.  

"Venca byl skvělý hokejista a vynikající a férový chlap. Několikrát jsem ho oslovil a přál jsem si, aby byl ve Spartě, ale miloval práci skauta. Přesto byl pořád naší organizaci velmi blízký," uvedl pro web Sparty předseda představenstva a majitel klubu Petr Bříza. "Prožíváme velkou bolest nad jeho ztrátou a chtěl bych tímto za nás všechny vyjádřit upřímnou soustrast pozůstalým a rodině," doplnil Bříza.  

Kariéru Burda ukončil předčasně kvůli zdravotním problémům, ale u hokeje zůstal. Mnoho let pracoval jako skaut pro Ottawu a stal se dokonce šéfem evropského skautingu. Loni vyměnil Senators za Oilers.

Je nám líto, video expirovalo.
Václav Burda zemřel při automobilové nehodě
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články