‚Taťka je velitel fanclubu.‘ Kvapilová s Hoidarovou Kolocovou na ME napravují nevydařenou sezonu

V aktuální sezóně beachvolejbalistky Kristýna Kolocová s Michalou Kvapilovou více prohrávaly. Na mistrovství Evropy, kde obhajují stříbrné medaile, se ale vrátily na vítěznou vlnu. A velký podíl na jejich zlepšení má i hlasitý fan lub, který dorazil do nizozemského Haagu.

Haag Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kristýna Kolocová  a Michala Kvapilová

Kristýna Kolocová a Michala Kvapilová | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Nejhlasitějším fanouškem při utkáních Kristýny Hoidarové Kolocové a Michaly Kvapilové byl tatínek Jan Kvapil. Před mistrovstvím se českému páru nedařilo, ale během úvodních zápasů neztratil ani set. „Nezlobte se, my musíme jít fandit,“ omlouval se Jan Kvapil Radiožurnálu v přestávce mezi sety druhého zápasu.

Bez ztráty setu. Hoidarová Kolocová s Kvapilovou postoupily do play-off mistrovství Evropy

Číst článek

Nakonec i hlasivky českých fanoušků pomohly českým hráčkám k vítězství. „Táta je slyšet hodně. Máme tu velký fanklub, přijeli i Hoidarovi, takže máme velkou podporu v hledišti. A taťka to vede, je velitel fanclubu,“ smála se Michala Kvapilová po postupu do play-off. „Sám se nominoval, ale jednoznačně byl za šéfíka,“ doplňuje Kristýna Hoidarová Kolocová.

Podle prvního dne to vypadá, že dosud nevydařená sezona se může pro české obhájkyně stříbrných medailí výrazně zlepšit právě na evropském šampionátu.

„Věřím, že dobrá hra, kterou trénujeme a víme, že ji umíme, přijde. Stále doufám, že začneme hrát líp a líp a dobré výsledky se dostaví,“ věří zkušenější z beachvolejbalistek.

„S Týnou jsme si říkaly, že evropské turnaje nám jdou, takže to tady roztočíme,“ usmívá se Michala Kvapilová.

Ve středu ve tři hodině odpoledne se obhájkyně stříbra utkají s Finkami Riikkou Lehtonenovou a Niinou Ahtiainenovou o první místo ve skupině, které zároveň znamená přímý postup do osmifinále.

Sluková s Hermannovou i další česká dvojice Martina Bonnerová, Šárka Nakládalová budou muset na kurt dvakrát. Zvrátit porážky z úvodních zápasů se večer pokusí i mužské páry Ondřej Perušič, David Schweiner a Jan Dumek s Václavem Berčíkem.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme